Proprietarii vand casele mai ieftin decat constructorii

Luni, 11 Mai 2009, ora 10:46
2848 citiri
Proprietarii vand casele mai ieftin decat constructorii

Blocajul pietei aduce oferte avantajoase pentru clientul final. Apartamente mai ieftine decat cele oferite de catre dezvoltatori se vand, mai nou, in cadrul acelorasi ansambluri rezidentiale. Locuintele ieftine ar putea fi oferta-bomba a anului 2009, lansata pe piata de catre investitorii de proportii din imobiliarul autohton, scrie cotidianul Adevarul.

 

"Dezvoltatorii au, teoretic, libertatea de a reduce preturile", spune Nimrod Zvik, directorul de marketing al Be Igloo, compania care se ocupa de vanzarea celor 800 de apartamente din portofoliul Romania Invest. Pana acum, investitorii de portofoliu au recurs la diferite strategii de marketing pentru a-si face ofertele mai atractive. Un alt jucator major din piata, compania canadiana care functioneaza acum sub brandul "de Benevo", a venit cu un concept nou: acela de magazin de case: 900 de apartamente in 13 proiecte imobiliare derulate in Bucuresti si in Brasov. Profituri de sub 10% la vanzator.

Diminuarea semnificativa a preturilor, prin reducerea marjelor de profit pana la sub 10%, in cazul Romania Invest, se anunta a fi masura cea mai inspirata din perspectiva cumparatorului."Avand in vedere ca investitorii de portofoliu au cumparat un numar limitat de proprietati, evident ca acestea se vor epuiza cel mai repede", crede Radu Zilisteanu, analist imobiliar.

In opinia sa, dezvoltatorii nu vor scadea neaparat preturile. Spre deosebire de investitori, cei dintai sunt mult mai constransi de unele aspecte financiare. Pe de o parte, ei nu-si pot reduce marjele de profit sub un anumit nivel; pe de alta parte, sunt conditionati de banci sa nu scada prea mult preturile, altfel nu-si vor putea rambursa creditele. "Nu cred ca dezvoltatorii vor fi pusi in pericol de aceasta chestiune", subliniaza, totusi, Zilisteanu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proprietari, #case, #constructori, #locuinte, #imobiliare, #apartamente , #Proprietari