Proprietarii mai multor locuinte scapa de impozitul suplimentar

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 14:02
1632 citiri
Proprietarii mai multor locuinte scapa de impozitul suplimentar

Senatorii au respins, miercuri, ordonanta de urgenta care prevede ca persoanele care detin in proprietate doua sau mai multe locuinte care nu sunt inchiriate vor fi impozitate suplimentar, respingerea actului normativ fiind sustinuta inclusiv de senatori PDL, precizeaza Mediafax.

Ordonanta de urgenta 59/2010, dezbatuta de Senat in calitate de prima Camera sesizata, prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza impozit pe cladiri, majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire, cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Ordonanta mai prevede majorarea impozitului pentru anumite categorii de mijloace de transport.

In timpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban a criticat prevederile ordonantei de urgenta, aratand ca, daca in Romania nu va fi incurajata munca, aceasta tara nu va iesi din criza nici intr-un milion de ani.

"Din punctul meu de vedere, faptul ca eu muncesc, ca imi fac inca o proprietate, trebuie sa reprezinte un imbold pentru statul roman si, din punctul meu de vedere, o masura corecta de dreapta este sa ii protejam pe cei care muncesc mai mult, care aduc valoare, care cresc produsul acestei tari", a spus senatorul.

Urban a aratat ca nu este deloc fericit pentru faptul ca este supraimpozitat deoarece a adus niste beneficii tarii, iar din acesti bani urmeaza sa fie sustinuti cei care nu muncesc.

La randul sau, senatorul PDL Sorina Placinta a spus ca prin aceasta ordonanta nu se incurajeaza munca.

Ea a spus, ironic, ca o solutie ar fi ca persoanele care isi permit sa faca a doua sau a treia casa sa ia pe langa ei persoane nevoiase si sa le faca o casa.

"Ei sa nu munceasca, noi sa le facem case si le platim", a aratat Placinta.

Senatorul democrat-liberal a subliniat ca in Romania exista o piata deschisa, sunt foarte multe locuri de munca, dar lumea nu merge sa munceasca.

#locuinte, #oug, #senat , #Proprietari