Prima de reasigurare ar putea fi platita de PAID

Joi, 13 Mai 2010, ora 17:05
1864 citiri
Prima de reasigurare ar putea fi platita de PAID

Prima de reasigurare ar putea fi platita de membrii Pool-ului de Asigurarea Impotriva Dezastrelor (PAID), si nu printr-un imprumut contractat de Ministerul de Finante cum prevede legea, ca sa nu existe riscul altor amanari, a spus directorul general adjunct al Groupama Asigurari, Stefan Dicu, informeaza NewsIn.

"La ora actuala se discuta ca plata primei de reasigurare sa se faca pe cont propriu, de catre membrii PAID, si sa fie esalonata. Inainte era stabilit ca pentru primii trei ani statul va face un imprumut care va fi rambursat in 3-5 ani", a mentionat Dicu.

El a adaugat ca, in prezent, se afla in stadiul finalizarii negocierilor cu brokerii de reasigurare, in conditiile in care au mai ramas de stabilit cateva detalii.

"Daca statul nu are posibilitatea, am decis ca membrii PAID sa plateasca prima de reasigurare. Am hotarat sa gasim un pret bun si sa pornim, ca alfel se amana mereu. A fost decizia membrilor PAID si a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor", a mai spus directorul general adjunct al Groupama Asigurari.

El considera ca legea asigurarii obligatorii a locuintelor va fi operationala din al treilea trimestru al acestui an, urmand ca la sfarsitul lui 2010 sa fie asigurate circa 20% din proprietatile cu destinatia de locuinta.

Aplicarea legii asigurarii obligatorii a locuintelor a fost amanata de mai multe ori.

La inceputul anului trecut, in piata era avansat termenul de 1 ianuarie 2010, insa ulterior presedintele PAID, Constantin Toma, estima ca societatile ar putea emite polite de acest tip abia de la 1 iulie 2010, in conditiile in care este nevoie de introducerea intr-un sistem informatic a circa 8,3 milioane de proprietari.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

#obligatorie, #paid, #prima, #reasigurare, #suma , #Proprietari