Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 75.000 de romani si-au asigurat locuinta

Peste 75.000 de romani si-au asigurat locuinta

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a incheiat peste 75.000 de polite de asigurare pentru locuinte in trei luni de cand aceasta a devenit obligatorie, cu un ritm mediu zilnic de aproximativ 1.200 de polite pe zi, a declarat marti presedintele societatii, Marius Bulugea, transmite NewsIn.

Startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor a fost dat oficiat la data de 15 iulie 2010.

"Ritmul de emitere a crescut de la 100 - 200 polite pe zi la 1.500 - 1.900 de polite zilnic. Pentru a ne atinge obiectivul fixat trebuie sa ajungem la un ritm zilnic de circa 4.000 de polite zilnic", a spus Bulugea.

Acesta a adaugat ca 89% din politele subscrise sunt de tip A si 75% au fost subscrise in mediul urban.

Toate societatile de asigurare actionare la PAID au emis polite, primele trei fiind Astra, Generali si Groupama.

Proprietarii sunt obligati ca, intr-o perioada de sase luni de la emiterea primei polite, sa incheie o asigurare obligatorie a locuintelor. Potrivit legii, dupa aceasta perioada, proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei, care este aplicata de primarul localitatii respective.

Din numarul total de 8,5 milioane proprietati cu destinatia de locuinta, 65% sunt de tip A, iar restul de tip B.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si de 10 euro in cazul locuintelor tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1400 ori
Citeste mai multe despreasigurare locuinta paid