Niciun investitor nu a participat la prima licitatie de vanzare a City Mall

Marti, 29 Martie 2011, ora 12:52
1674 citiri
Niciun investitor nu a participat la prima licitatie de vanzare a City Mall

Niciun investitor nu a fost interesat sa participe la prima licitatie pentru vanzarea centrului comercial City Mall, in faliment, programata pentru 31 martie, astfel ca lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR) va organiza o noua licitatie pe 20 aprilie, transmite Mediafax.

"Nu s-a vandut niciun caiet de sarcini pentru licitatie din 31 martie. Vom continua procesul de vanzare si vom programa o noua licitatie pe 20 aprilie", a declarat marti agentiei MEDIAFAX, Vasile Pop, reprezentantul lichidatorului. El nu a mentionat la ce pret va scos din nou la vanzare centrul comercial.

Investitorii interesati aveau ca termen limita pentru depunerea documentatiei de licitatie, data de 29 martie, urmand ca licitatia, programata pentru 31 martie, sa inceapa de la un pret de pornire de 33 milioane de euro.

Potrivit CITR, in functie de cererea si oferta din prima licitatie, vor fi organizate alte licitatii pana in iunie. 

CITR spunea in februarie, cand a anuntat data primei licitatii ca mai multe fonduri de investitii, investitori din real estate si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul de a participa la licitatie.

Oferta de vanzare a fost promovata prin intermediul CB Richard Ellis Group si Colliers International. 

CITR mentioneaza ca exista disponibilitatea din partea bancilor creditoare de a finanta noii proprietari.

Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates. Implicarea Coldwell Banker Affiliates of Romania in perioada post-vanzare va fi la latitudinea investitorului.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a achita costurile financiare pe care le-a presupus achizitionarea City Mall in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitori, #city mall, #licitatie, #vanzare , #Proprietari