Licitatiile imobiliare, o alternativa buna la vanzarile traditionale?

Marti, 08 Martie 2011, ora 09:54
1852 citiri
Licitatiile imobiliare, o alternativa buna la vanzarile traditionale?

Adesea practicate de banci, licitatiile de proprietati imobiliare au inceput sa aiba succes, ca metoda de vanzare, si in randul proprietarilor.

Pe o piata imobiliara in stagnare, licitatiile ar putea fi una din putinele metode, pentru vanzatori, de a se asigura ca proprietatea pe care vor neaparat s-o vanda isi va gasi un cumparator.

Pe de alta parte, specialistii in domeniul imobiliar sustin ca licitatiile, chiar daca si-au facut aparitia in Romania in plina criza, in 2009, functioneaza cel mai bine pe o piata in crestere, cand proprietarii pot obtine preturi mai mari decat ar fi avut printr-o vanzare normala.

Potrivit lui Ovidiu Jercau, consultant imobiliar la Casa de licitatii imobiliare K Group, licitatiile prezinta avantaje atat pentru vanzatori, cat si pentru cumparatori.

"Vanzatorii sunt cei care sunt dispusi sa vanda repede sau au un motiv special sa vanda repede, ceea ce presupune sa aiba o valoare de pornire mai mica decat de pretul normal al punerii in vanzare prin agentiile imobiliare", a explicat Jercau, pentru Ziare.com.

"Cumparatorii au avantajul ca pornesc licitatia de la un pret mai mic decat unul normal al pietei imobiliare", a adaugat consultantul imobiliar.

Afla continuarea pe Ziare.com.

#licitatii imobiliare, #piata imobiliara, #proprietari, #apartamente , #Proprietari