Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Licitatie pentru vanzarea Carom

Licitatie pentru vanzarea Carom
Vanzarea prin licitatie a fabricii de cauciuc sintetic Carom Onesti va avea loc cel mai probabil la 1 octombrie, pretul de pornire fiind de 49 milioane de euro, a declarat luni agentiei MEDIAFAX Adrian Marghescu, directorul firmei Finconta Consulting, lichidatorul Carom.Licitatia pentru vanzarea unor active ale Carom a fost amanata, la inceputul lunii august, intrucat firma de evaluare a prezentat un raport de mediu incomplet.
"Saptamana trecuta am primit raportul de mediu iar licitatia pentru vanzarea fabricii de caucuiuc sintetic va avea loc cel mai probabil la 1 octombrie", a spus Marghescu.

Evaluatorul Carom a stabilit un pret de pornire a licitatiei pentru unitatea de productie de aproape 49 milioane euro, din care circa sapte milioane de euro reprezinta obligatii de mediu.

Totodata, lichidatorul Carom va mai scoate la vanzare un teren cu o suprafata de aproape 10.000 metri patrati, in valoare de 90.000 de euro, si un complex de agrement, a carui valoare a fost stabilita la 450.000 de euro.

"Licitatia pentru vanzarea terenului si a bazei de agrement va avea loc la 5 septembrie", a adaugat Marghescu.

El a precizat ca pana in prezent nu a fost primita nicio oferta pentru cele doua active.

Carom este singurul producator de cauciuc sintetic din Romania si cea de-a doua firma de pe platforma din Onesti, ca marime, dupa rafinaria Rafo.

Fabrica a fost privatizata in iunie 2003, cand fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a vandut 51% din actiuni catre societatea Tender din Timisoara, pentru 5,5 milioane euro.

Firma a intrat in faliment in noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor. Vanzarea activelor va permite recuperarea unor creante in valoare totala de 1,1 miliarde lei, din care doua treimi catre bugetul statului.

La momentul declansarii procedurii falimentului, actionarul majoritar era Balkan Petroleum, proprietarul Rafo, care a preluat in septembrie 2004 pachetul de actiuni de la Tender si si-a majorat ulterior participatia la 74%.

O companie interesata de preluarea Carom este Calder-A, firma care a incheiat cu Balkan Petroleum un contract pentru achizitia rafinariei din Onesti.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1147 ori