Instanta a admis cererea de intrare in insolventa a firmei care detine City Mall Bucuresti

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 15:10
1292 citiri
Instanta a admis cererea de intrare in insolventa a firmei care detine City Mall Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a admis marti cererea de intrare in insolventa a firmei Victoria Holding, care detine City Mall Bucuresti, actionarii anuntand anterior ca au dificultati in rambursarea unui credit de 40 de milioane de euro contractat de la Bank Austria, precizeaza Mediafax.

 

Aceasta este a doua cerere de insolventa admisa din ultimele zile de instanta din partea unui proprietar de mall, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute Tribunalul Bucuresti a aprobat solicitarea firmei Red Project Three, dezvoltatorul centrului comercial Armonia Braila.

Victoria Holding, prin care fondul australian de investitii APN European Retail Trust detine City Mall din Bucuresti, a anuntat in octombrie ca are dificultati in a rambursa o datorie de 40 milioane de euro catre Bank Austria, scadenta in noiembrie, si ca renegociaza termenii contractului de credit.

Compania a cerut intrarea in insolventa la sfarsitul saptamanii trecute.

Fondul de investitii trebuie sa ramburseze in noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria (divizia austriaca a UniCredit).

APN European Retail Trust a cumparat in 2006 mall-ul cu 103,5 milioane de euro.

Centrul comercial a fost evaluat la jumatatea anului la 35,4 milioane de euro, in conditiile in care in iunie 2009 valoarea City Mall era stabilita la 51,6 milioane de euro, ceea ce inseamna o depreciere de 31% intr-un an. Fata de pretul de achizitie, din 2006, City Mall a pierdut 66% din valoare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#insolventa city mall credit datorie valoare , #Proprietari