Guvernul elimina taxa de solidaritate pentru case

Luni, 28 Iunie 2010, ora 14:45
1785 citiri
Guvernul elimina taxa de solidaritate pentru case

Guvernul a decis, luni, sa elimine din proiectul de modificare a Codului Fiscal articolul care impunea proprietarilor de mai multe locuinte sa achite in acest an o taxa de solidaritate, urmand ca impozitarea sa fie reglementata printr-un act normativ distinct fara incidenta asupra Codului Fiscal.

"Am rediscutat luni ordonanta de modificare a Codului Fiscal si am decis sa eliminam articolul privind taxa pentru cladiri, urmand ca Ministerul Finantelor sa reglementeze procedura printr-un proiect de lege", a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Surse oficiale au precizat ca Executivul a decis eliminarea articolului care introducea taxa de solidaritate pentru mai multe cladiri detinute in proprietate considerand ca acesta era "atacabil".

Surse ministeriale ar explicat totodata, pentru MEDIAFAX, ca membrii Guvernului au apreciat ca taxa de solidaritate nu poate fi introdusa prin modificarea Codului Fiscal, ci trebuie reglementata printr-un act normativ distinct fara legatura cu acest Cod.

Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, aprobat saptamana trecuta de Guvern, prevedea ca persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate" la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate.

 

#cladiri, #cod, #fiscal, #proiect, #taxa , #Proprietari