Ford urmareste vanzarea marcilor Jaguar si Land Rover pana la sfarsitul anului

Luni, 15 Octombrie 2007, ora 10:51
1012 citiri
Ford urmareste vanzarea marcilor Jaguar si Land Rover pana la sfarsitul anului

Seful Ford Europa, John Fleming, a anuntat intentia de a vinde Jaguar si Land Rover UK, doua marci de lux detinute de compania din Statele Unite ale Americii, in urmatoarele doua luni insa nu se asteapta sa le ofere separat.

"Suntem hotarati si in cel mult doua luni vom sti care dintre grupurile interesate de cumpararea celor doua marci va fi noul proprietar", a declarat Fleming pentru cotidianul spaniol El Mundo.
Fleming a mai spus de asemenea ca grupul Ford analizeaza inca felul in care vanzarea marcii Volvo (ce apartine tot companiei americane) va afecta compania, relateaza Reuters.

Grupul Ford a explorat posibilitatea vanzarii marcilor Land Rover si Jaguar incepand cu luna iunie, continuandu-si strategia globala de restructurare la nivel mondial. Compania a vandut bradul Aston Martin in luna martie 2007.

Saptamana trecuta, surse avizate au declarat ca procedurile de vanzare a celor doua marci de lux se vor incheia in luna octombrie sau la inceputul lui noiembrie.

Printre potentiali cumparatori se numara companiile One Equity Partners, Ripplewood, Terra Firma si TPG, precum si producatorul indian Tata Motors.

Intrebat daca cele doua marci ar putea fi vandute catre cumparatori diferiti, Fleming a declarat pentru ziarul spaniol: "Nu, nu chiar. Cele doua marci sunt strans legate si acest lucru va face dificila o eventuala vindere a lor separat".

Fleming a declarat ca grupul Ford se afla inca intr-un proces strategic de analizare a optiunilor in ceea ce priveste viitorul marcii suedeze Volvo.

"Volvo este un partener de baza in dezvoltarea tehnologiei producatoare de automobile sigure si ecologice. Este foarte periculos sa o vinzi competitiei", a declarat Fleming.