Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dezvoltatorii imobiliari pierd bani in estul Europei

Dezvoltatorii imobiliari pierd bani in estul Europei

Immofinanz, cel mai mare fond austriac de investitii imobiliare, a raportat, joi, pierderi operationale in primul trimestru fiscal, pe fondul reducerii valorii activelor diviziei Immoeast,unul din cei mai mari proprietari de proiecte imobiliare in tarile europene foste comuniste, arata Reuters.Dezvoltatorii imobiliari Immofinanz si Immoeast intentioneaza sa vanda active in valoare de 800 milioane euro (1,2 miliarde dolari) si sa reduca investitiile in dezvoltare cu peste 2 miliarde euro, pentru a asigura lichiditatea pe termen lung, conform unui comunicat al grupului Immofinanz.


Immofinanz a inregistrat pierderi inainte de taxe si impozite de 190,7 milioane euro in trimestrul fiscal incheiat in iulie, dupa ce portofoliul diviziei Immoeast de pe pietele din Europa Centrala si de Est,  in care grupul austriac detine o participatie de 54%, s-a depreciat cu 294 milioane euro.


Dupa anuntul deprecierii portofoliului unitatii Immoeast, cotatia tiltlurilor Immofinanz a scazut, miercuri, cu 30%, la aproximativ 3,03 euro/actiune, iar actiunile Immoeast s-au depreciat cu 38%.


Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Compania a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1509 ori