CSA: N-ai asigurare obligatorie pentru casa, platesti amenda!

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 14:19
1680 citiri
CSA: N-ai asigurare obligatorie pentru casa, platesti amenda!

Toti cei care detin o locuinta trebuie sa o asigure de anul viitor, potrivit legii de asigurare obligatorie a locuintelor care va intra in vigoare in prima zi din 2010, in caz contrar sunt pasibili de sanctiuni, sustin reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

"In conditiile in care de la 1 ianuarie 2010, cei care detin locuinte nu vor face aceasta asigurare obligatorie, vor fi pasibili de amenzi", a precizat Tudor Balta, vicepresedintele CSA, citat de The Money Channel.

Potrivit acestuia, pentru ca procesul sa se desfasoare in conditii bune, CSA mai trebuie sa pregateasca o legislatie secundara care sa permita vanzarea cu usurinta a politelor.

"Legea va avea aplicabilitate de la 1 ianuarie 2010, dar pentru aplicabilitatea ei in cele mai bune conditii va trebui sa facem o legislatie secundara, legislatie secundara care inseamna constituirea unui mecanism de monitorizare si vanzare a acestor polite de asigurari obligatorii", a mentionat.

In baza politelor obligatorii, cei care au locuinte din beton si caramida pot primi o despagubire de 20.000 de euro, iar cei care au locuinte din paianta sau chirpic primesc o despagubire in valoare de 10.000 de euro, in conditiile in care proprietarii vor trebui sa plateasca o prima anuala de 20 de euro pentru locuintele din mediu urban sau 10 euro pentru cele din mediu rural.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenda, #asigurare, #locuinte , #Proprietari