Criza transforma casele de vacanta intr-un lux accesibil

Joi, 10 Martie 2011, ora 10:47
2942 citiri
Criza transforma casele de vacanta intr-un lux accesibil

Pretul caselor de vacanta a scazut cu pana la 52,4% de la inceputul anului 2008 pana in prezent, conform unei analize www.imobiliare.ro, principalul portal de anunturi imobiliare din Romania. Reducerile de pret au fost resimtite atat pe segmentul de top cat si pe cel al caselor de vacanta ieftine. Cea mai mare scadere de pret in aceasta perioada a fost inregistrata de proprietatile de acest tip din judetul Brasov. Urmeaza cele din judetele Constanta (-38,4%), Prahova (-37,9%) si Ilfov (-29,7). 

In ultimele douasprezece luni, insa, cel mai mult s-au ieftinit casele de vacanta din Ilfov (-27,2%), urmate de cele din Prahova (-25,5%) si Brasov (-20,6%). La nivel national, cele mai multe oferte sunt in Constanta, Ilfov, Brasov, Prahova si Hunedoara.

In Ilfov, majoritatea caselor de vacanta disponibile sunt situate in Snagov si Corbeanca si se inscriu in segmentul de top, la fel ca cele din judetele Prahova si Brasov.

In schimb, in zone turistice mai putin consacrate exista numeroase oferte pentru toate buzunarele. 

Top 5 cele mai scumpe case de vacanta

Primul loc in topul celor mai scumpe case de vacanta este ocupat de o vila cu doua etaje plus mansarda si o suprafata utila de 600 de metri patrati din Sinaia, judetul Prahova. Vila are 12 camere si reprezinta una din cele mai confortabile si luxoase constructii din Sinaia. Este pozitionata la iesirea din oras, pe drumul spre Cota 1.400.

Pretul solicitat este de 3.000.000 de euro. Locul doi in top este ocupat de o vila cu zece camere din Snagov. Vila este situata chiar pe malul lacului, in deschiderea mare a acestuia. La demisol are camera tehnica, spalatorie, living cu iesire catre terasa cu vedere la lac, piscina interioara de 100 metri patrati, sala de sport, crama, o baie si garaj cu doua locuri.

Parterul este compus din bucatarie, dinning, living, un dormitor si doua bai, plus o terasa mare cu vedere la lac. La etaj se afla trei dormitoare, o baie si inca o terasa.

Proprietatea mai detine si o casa de administratie de 80 metri patrati, ponton si garaj pentru barca. Pretul de 1.740.000 de euro include si o salupa. Pe locul trei se situeaza un conac boieresc renovat din localitatea Simand, judetul Arad.

Conacul a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea de Baronul Urban Petru de Monyoro. Are 16 camere si o suprafata utila de 640 de metri patrati. Terenul aferent are o suprafata de 11.800 de metri patrati.

In anul 1994, conacul a fost complet renovat, fiind pastrate toate elementele originale. Are livada proprie si este inconjurat de un parc. Piscina de 50 de metri patrati poate fi amenajata pentru a beneficia de resursa de apa termala aflata la o adancime de 700 metri.

Pretul solicitat de proprietar este de 1.700.000 euro.

Topul este continuat de o vila cu 16 camere din Rasnov, judetul Brasov. Vila are doua etaje plus mansarda, o suprafata utila de 520 metri patrati si un teren aferent de 7.400 metri patrati. A fost construita in 2007 din lemn de stejar.

Imobilul este scos la vanzare pentru un pret de 1.700.000 de euro. Topul celor mai scumpe case de vacanta este incheiat de un alt imobil din Snagov. Este vorba despre o vila cu 6 camere.

Constructia a fost finalizata in 2008 si se afla in deschiderea mare a lacului. Dispune de ponton propriu, garaj barca si instalatie electrica pentru ridicarea barcii. La parter are o terasa mare cu vedere la lac, un living, un birou, bucatarie si un grup sanitar; la etaj se afla trei dormitoare, doua bai, un living, iar mansarda este open space. Vila se vinde mobilata si utilata pentru 1.500.000 de euro.

Top 5 cele mai accesibile case de vacanta

Primul loc in topul celor mai accesibile case de vacanta este ocupat de o casa cu trei camere din localitatea Luncoiu de Sus, judetul Hunedoara. Constructia este amplasata pe un teren de 2.800 de metri patrati. Are toate utilitatile si incalzire cu teracota.

Pretul solicitat pentru acest imobil este de 15.000 de euro.

Locul doi in top este ocupat de o casa de vacanta din Poiana Campina, Zona Iedera, judetul Dambovita care este scoasa la vanzare la un pret de 19.500 de euro.

Imobilul este construit din caramida, are 3 camere plus dependinte. Suprafata terenului este 1.558 mp. Casa are toate utilitatile, conexiune cablu TV si Internet.

Zona este deluroasa imprejmuita de suprafete impadurite. Pe locul trei se situeaza o casa din caramida din comuna Boldu, judetul Buzau. Imobilul are 5 camere si se vinde impreuna cu 5 arii de vita de vie si un teren agricol de 25.000 de metri patrati pentru 20.000 de euro. Principala atractie a zonei este un lac pe care se practica pescuitul.

Urmeaza o casa situata in Runcu, judetul Dambovita.

Casa este compusa din trei camere, bucatarie si baie, ofera prin constructie posibilitatea extinderii pe verticala.

Zona ofera o perspectiva asupra dealurilor din jur, dar si a paraului Runcu, care curge in apropiere. Imobilul este racordat la sistemul de alimentare cu energie electrica, iar reteaua de gaze naturale este adusa pana la limita de proprietate.

Pretul solicitat este de 22.000 de euro.

Topul celor mai ieftine case de vacanta este incheiat de o casa batraneasca bulgareasca in comuna Cornu, judetul Constanta. Casa are doua camere, baie si bucatarie si o suprafata utila de 100 de metri patrati.

Terenul aferent cu o livada de pomi fructiferi are o suprafata de 1.080 de metri patrati. Are toate utilitatile si se afla la mai putin de 3.000 de metri de mare. Proprietarul solicita 23.000 de euro.

#case de vacanta, #criza, #lux , #Proprietari