Chinezii de la Ping An au preluat cunoscuta cladire Lloyd's din Londra, pentru 260 milioane de lire

Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:42
1975 citiri
Chinezii de la Ping An au preluat cunoscuta cladire Lloyd's din Londra, pentru 260 milioane de lire

Grupul chinez de asigurari Ping An a preluat de la banca germana Commerzbank cunoscuta cladire Lloyd's din cartierul financiar City of London, un turn de 14 etaje cu inaltimea de aproape 100 de metri, pentru 260 milioane de lire sterline (300 milioane euro).

Ping An este prima companie chineza de asigurari care investeste pe piata imobiliara londoneza, potrivit Financial Times.

Lloyd's Building, construita in anii '80, este cunoscuta pentru designul "intors pe dos", cu lifturile si instalatiile metalice pentru serviciile de apa si climatizare plasate pe exteriorul cladirii.

Cladirea, proiectata de reputatul arhitect Richard Rogers (Centrul Pompidou - Paris, Millennium Dome - Londra, Curtea Europena a Drepturilor Omului - Strasbourg), este in prezent sediul companiei Lloyd's of London, cea mai mare piata de tranzactii de asigurare-reasigurare din lume.

Ping An este a treia companie de asigurari de viata din China dupa numarul clientilor.

Jon Crossfield, director in cadrul Savills, una dintre agentiile de imobiliare care au participat la tranzactie, a declarat ca achizitia "ilustreaza din nou dominatia investitorilor straini in Londra", noteaza Financial Times.

Investitiile asiatice in proprietati din cartierul financiar londonez au crescut puternic in ultimii trei ani, de la 135 milioane lire sterline in 2009 (3,3% din piata) la 1,25 miliarde lire anul trecut. In primele trei luni ale acestui an, suma se ridica la 595 milioane lire sterline, reprezentand jumatate din piata, potrivit estimarilor companiei de consultanta Jones Lang LaSalle.

China Investment Corporation, fondul suveran al guvernului chinez, a preluat anul trecut sediul din Londra al grupului german Deutsche Bank pentru 250 milioane de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#achizitii chinezi Londra, #cladire Lloyds chinezi, #proprietari cladire Llouds Londra , #Proprietari