CB Richard Ellis Romania are un nou sef

Luni, 16 Mai 2011, ora 18:25
2498 citiri
CB Richard Ellis Romania are un nou sef

Razvan Iorgu este noul director general al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania, inlocuindu-l in functie pe Radu Lucianu, ce si-a incheiat mandatul, conform NewsIn.

"Bilantul pentru primul trimestru, respectiv tranzactiile incheiate si cele la care suntem implicati in acest moment, ne ofera perspectiva unui an bun pentru CB Richard Ellis. Mai mult, estimam ca 2011 va fi anul stabilizarii pietei de real estate. Unul dintre studiile realizate la nivel regional de CB Richard Ellis arata ca un sfert din cei 350 de investitori intervievati indica Europa centrala si de est, inclusiv Romania, drept cea mai atractiva din regiune", a declarat Razvan Iorgu.

Totodata, noul CEO al companiei de consultanta imobiliara a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa ca, in timp ce tarile din jur, de exemplu Polonia, incep sa devina scumpe pentru investitori, Romania incepe sa devina atractiva.

Noua echipa de management a CB Richard Ellis Romania mai este formata din Catalina Jigman (head of office agency and GCS), Luiza Moraru (head of retail department), Marian Orzu (manager of industrial department), Laura Bencze (research manager), Adrian Nicolescu (manager department Valuation and Advisory) si Mircea Draghici (project manager hotels).

"Suntem numarul 1 in lume si asta ne propunem si in Romania", a adaugat Razvan Iorgu. Acesta a subliniat ca segmentul care beneficiaza de cea mai mare atentie din partea companiei este cel de birouri.

Totodata, Iorgu a afirmat ca domeniile care si-au revenit cel mai mult in ultima perioada sunt cel auto, dar si industria siderurgica.

In ceea ce priveste piata de birouri, zonele din Bucuresti care promit cel mai mult sunt cea de centru-nord, dar si de vest, a declarat luni Catalina Jigman. Potrivit acesteia, anul aceste vom asista si la cateva tranzactii importante pe piata de servicii medicale private.

In primul trimestru al acestui an, CB Richard Ellis Romania a tranzactionat peste 22.000 mp tranzationati (proprietari si chiriasi) si are o cota de piata de 39% pe segmentul reprezentarii chiriasilor si o cota de piata de 31% pe segmentul reprezentarii proprietarilor. Valoarea tranzactiilor a fost de 8,77 milioane euro.

Au fost totodata evaluati peste 600.000 mp din toate segmentele imobiliare (birouri, retail, industrial si logistic, dezvoltare mixta, rezidential), cu o suma totala evaluata de peste 1 miliard euro. In plus, pe departamentul retail, au fost obtinute trei exclusivitati insumand aproape 150.000 mp, in Craiova, Constanta si Brasov (Adora Mall, Corall Constanta si Cora Brasov). Tranzactiile incheiate de Departamentul retail in T1 2011 insumeaza 12,3 milioane euro.

Pe Departamentul industrial, a fost vanduta o unitate industriala in suprafata de 4.000 mp, in Brasov, au fost inchiriati 6.000 mp in zona de nord a Bucurestiului, pentru extinderea centrului logistic Miniprix si s-a vandut un teren de 310.000 mp in zona autostrazii A1.

CB Richard Ellis Group, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (raportat la incasarile din 2009). Compania are aproximativ 30.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii). Afacerile grupului s-au ridicat in 2010 la 5,1 miliarde dolari, cu 27% mai mult decat in 2009.

CB Richard Ellis ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilor si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta.

#CB Richard Ellis, #razvan iorgu, #radu lucianu, #consultanta imobiliara , #Proprietari