Boagiu: Constructorii straini au adoptat in tara obiceiul contestatiilor

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 16:29
1998 citiri
Boagiu: Constructorii straini au adoptat in tara obiceiul contestatiilor

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a criticat, sambata, firmele de constructii din strainatate, spunand ca acestea practica obiceiul "rusinos" de a contesta licitatiile la lucrarile de infrastructura, pentru a obtine ulterior subcontractarea acestora, relateaza Mediafax.

Boagiu a declarat la Gilau, judetul Cluj, ca spera ca prin masurile luate de Guvern "sa se opreasca aceasta sarabanda a contestatiilor".

"Constructorii straini au adoptat in Romania, cu multa lejeritate, obiceiul foarte prost al contestatiilor, de a contesta licitatiile si de a intarzia procesul de semnare a contractelor.

Din statele membre de unde provin nu practica acest obicei. Avem contracte intarziate la semnare si de doi ani.

Aceste lucruri nu se vor mai intampla. Sunt sigura ca masurile luate de Guvern urgenteaza procesul de licitatie si vor duce la oprirea acestei sarabande a constestatiilor ", a spus Boagiu.

Ministrul Transporturilor a spus ca este "rusinos" ca unii constructori au facut un obicei de a contesta licitatiile.

"Este rusinos ca unii constructori au facut un obicei din lucrul acesta.

Contesta licitatia, pentru ca apoi cel contestat sa fie supus presiunii de a le da o parte din contracte.

Acesta nu este un mod de lucru in Romania. Daca in tarile de unde provin fac lucrari de calitate la timp si cu respectarea legii trebuie sa faca si in Romania acelasi lucru pentru ca Romania nu este tara nimanui, ci este stat membru si cheltuieste bani europeni", a spus Boagiu.

Ministrul Transporturilor si-a exprimat speranta ca, in cursul saptamanii viitoare, Camera Deputatilor sa adopte Legea exproprierilor care este un proiect deosebit de important si care va duce la reducerea perioadei de executie a lucrarilor de infrastructura.

"Pe exproprieri reducem de la 720 de zile la maxim 60 de zile procedura, urmand ca banii pentru proprietari sa fie pusi intr-un cont in situatia in care ei nu accepta valoarea de despagubire", a precizat Boagiu.

Potrivit acesteia, in Codul Fiscal al Romaniei sunt publicate costurile folosite la exproprieri si si-a manifestat uimirea fata de deciziile unor instante care impun Ministerului Transporturilor sa plateasca de 20-30 sau de 60 de ori mai mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anca, # boagiu, # contestatii, # constructori , #Proprietari