Blaga: Proprietarii ar putea achita doar 20% din valoarea izolarii termice a blocurilor

Marti, 10 Februarie 2009, ora 12:21
2619 citiri
Blaga: Proprietarii ar putea achita doar 20% din valoarea izolarii termice a blocurilor

Guvernul va lua in discutie, in sedinta de joi, o OUG prin care proprietarii de apartamente vor plati doar 20% din costul lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor, o cota de 30% va reveni autoritatilor locale si 50% - bugetului de stat, a anuntat marti ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga.

Ministrul Dezvoltarii a precizat ca, astfel, fiecare proprietar va trebui sa achite, in medie, 700-750 de euro.

Blaga a mai declarat, la dezbaterile care au avut loc, marti, in cadrul conferintei Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, ca Executivul ia in calcul prelungirea aplicarii Ordonantei 7/2006 la o perioada de patru ani. In prezent, decizia de aplicare a OG 7, prin care se aloca fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii din spatiul rural, se ia an de an.

Ministrul a criticat si decizia fostului Guvern, prin care unele fonduri care se varsau la bugetele locale - impozitul pe tranzactiile imobiliare de exemplu - s-au virat integral la bugetul de stat in 2008. "Am convingerea ca acest Guvern nu va face acelasi lucru", a spus Blaga.

Guvernul Tariceanu a decis ca, in 2008, impozitul pe tranzactiile imobiliare sa fie virat integral la bugetul de stat. Pana la acea data, 50% din taxa se ducea la bugetul local, 40% la bugetul general iar 10% in bugetul Agentiei de Cadastru. Primarii marilor orase au criticat masura, acuzand ca aceasta blocheaza proiectele de dezvoltare si ca actioneaza impotriva descentralizarii administrative.

#blocuri, #buget, #imobiliare, #izolare, #proprietari, #termica, #tranzactii , #Proprietari

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem