Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS, in razboi cu Balkan Petroleum

AVAS, in razboi cu Balkan Petroleum
Balkan Petroleum a realizat, prin instrainarea actiunilor Rafo Onesti catre Calder-A fara acordul AVAS, o actiune in mod expres interzisa prin contractul de privatizare, care prevede o penalitate foarte clara, de 100% din pretul platit pe actiuni la privatizare, adica 11,4 milioane de dolari, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele AVAS, Razvan Orasanu."Instrainand actiunile, Balkan Petroleum a realizat o actiune in mod expres interzisa de contractul de privatizare si care o penalitate foarte clara, care reprezinta 100% din pretul platit pe actiuni, adica 11,4 milioane de dolari", a spus Orasanu.
Initial, AVAS a vandut, in 2001, 59,9% din actiunile Rafo, la pretul de 1,5 milioane de dolari, catre Imperial Oil si Canyon Servicos. Ulterior, Ministerul Finantelor a realizat o conversie a unei datorii de 3,6 miliarde de lei vechi, redevenind actionar cu 94,5% din actiuni. Aceste actiuni au fost vandute catre Imperial Oil si Canyon Servicos pentru pretul de 11,46 milioane de dolari, potrivit datelor AVAS.

In 2004, Balkan Petroleum a preluat de la firmele Imperial Oil si Canyon Servicos pachetul majoritar de actiuni la Rafo.

Presedintele AVAS a mai declarat ca, in momentul de fata, proprietar la RAFO este Balkan Petroleum, firma inscrisa la Registrul Actionarilor, orice alta sustinere neavand nici un fel de baza fundamentala legala.

"Calder-A nu are nici o calitate in relatia cu AVAS decat aceea de potential doritor al actiunilor RAFO", a spus Orasanu. Calder-A a incheiat, in iulie 2005, cu Balkan Petroleum un contract pentru preluarea a 98% din actiunile Rafo.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 839 ori