Saramet: In 10 zile se epuizeaza plafonul pentru Prima Casa

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 17:03
1568 citiri
Saramet: In 10 zile se epuizeaza plafonul pentru Prima Casa

Plafonul acordat pentru programul Prima Casa 3 se va epuiza in 8-10 zile, in conditiile in care au mai ramas 45-50 milioane euro din plafonul de garantii, a declarat vineri presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), Aurel Saramet, transmite NewsIn.

"Din programul Prima Casa 3 au mai ramas 45-50 milioane euro. Asta inseamna ca in 8-10 zile se epuizeaza", a mentionat Saramet.

Acesta a spus ca a primit pana in prezent mai multe semnale pozitive de la principalele banci din sistem si ca nu conteaza numarul participantilor, ci cat vor acoperi acestea din totalul plafonului.

Potrivit lui Saramet, cel putin 60% din plafonul acordat pana in prezent prin programul Prima Casa ar putea fi acoperit, "din informatiile neoficiale de pana acum".

"In trei luni bancile trebuie sa se decida daca accepta sa participe la noul program Prima Casa, insa acestea pot demara acest program in trei zile, daca sunt epuizate toate formalitatile cu trei zile dupa aparitia hotararii de Guvern, de exemplu", sustine presedintele FNGCIMM.

#apartament prima casa, #plafon prima casa, #prima casa, #saramet , #Prima casa