Programul Prima Casa, extins si pentru romanii care locuiesc in strainatate

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 15:48
1522 citiri
Programul Prima Casa, extins si pentru romanii care locuiesc in strainatate
blog.imob.ro

Romanii care locuiesc in strainatate, cu permis de sedere si de munca, vor putea achizitiona locuinte prin programul Prima Casa, iar plafonul garantiilor acordate exclusiv pentru acestia va fi de 25 milioane lei, pana la finele acestui an.

"Este o propunere venita din practica, prin care dorim sa-i sprijinim pe romanii care muncesc in strainatate sa isi achizitioneze sau sa isi construiasca o locuinta. In acelasi timp, masura va contribui la o administrare mai eficienta si la cresterea gradului de utilizare a portofoliului de garantii din Programul Prima Casa", a declarat, intr-un comunicat, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, transmite Mediafax.

Prevederile sunt incluse intr-un proiect de hotarare de Guvern, elaborat de Ministerul Finantelor.

Garantiile insumand 25 milioane lei, acordate pana la finele anului romanilor care locuiesc in strainatate pentru achizitionarea sau construirea de locuinte, provin din plafonul ramas nealocat sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare in cadrul Programului Prima Casa.

Programul Prima Casa a fost lansat in anul 2009. Pana in prezent au fost acordate 123.922 garantii, din care 31% destinate achizitiei de imobile construite intre anii 2008 si 2013. Valoarea medie a finantarilor accesate in cadrul programului este de 38.210 euro.

#programul prima casa, #romani strainatate permis munca , #Prima casa