Producatorii de BCA vor plafon de garantare de 100.000 de euro pentru "Prima Casa"

Marti, 09 Februarie 2010, ora 14:56
1263 citiri
Producatorii de BCA vor plafon de garantare de 100.000 de euro pentru "Prima Casa"

Reprezentantii asociatiei producatorilor de BCA apreciaza ca prelungirea programului "Prima Casa" este o masura benefica relansarii sectorului imobiliar si deblocarii partiale a pietei constructiilor si propune majorarea plafonului de garantare de la 60.000 de euro in prezent la 100.000 de euro. 

Relansarea programului intr-o noua formula trebuie atent analizata, astfel incat sa poata fi aplicat pe un termen mai lung cu asigurarea unei continuitati in ceea ce priveste cadrul de derulare, potrivit PRO BCA, citat de Mediafax.

"Consideram ca programul «Prima Casa» ar trebui sa vizeze preponderent achizitia de constructii noi.

In ceea ce priveste plafonul de garantare, acesta ar trebui sa fie extins la nivelul a 100.000 euro, ceea ce nu ar mai limita potentialii cumparatori si ar asigura un cadru favorabil utilizarii unor materiale de calitate superioara in realizarea noilor constructii", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Asociatia reuneste principalii producatori de BCA din Romania.

Executivul va modifica, in urmatoarea etapa a programului, cadrul legal privind derularea acestuia, in urma unor consultari cu reprezentantii mediului de afaceri, sectorului bancar si imobiliar, pentru a stimula achizitia si implicit constructia de locuinte noi. 

#bca, #casa, #de, #garantare, #plafon, #prima, #producatori , #Prima casa