"Prima Casa" risca sa devina "Prima farsa"

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 12:04
1776 citiri
"Prima Casa" risca sa devina "Prima farsa"

In tara, actorii implicati in piata imobiliara nu privesc deloc cu ochi buni programul "Prima Casa" si se tem ca proiectul sa nu se transforme in "Prima farsa", pentru ca vanzarile sunt in continuare la pamant.

"In Iasi sunt doar trei-patru dosare solutionate de la demararea programului. Vanzarile sunt in continuare foarte mici, aproape de zero. Ne este teama ca «Prima Casa» sa nu se transforme in «Prima farsa»", ne-a spus Dan Mihoci, administratorul agentiei imobiliare Casa Ta.

Principalul neajuns al programului "Prima Casa" este timpul mare de solutionare al dosarelor.

Vanzarile de apartamente in Brasov si-au mai revenit un pic in urma programului "Prima Casa", dar nu suficient, tranzactiile fiind la jumatatea celor inregistrate anul trecut.

In Timisora, programul "Prima Casa" nu a reusit sa revigoreze piata imobiliara, in schimb a reusit sa urce preturile la locuinte.

Nici in Craiova "Prima Casa" nu a reusit sa schimbe in vreun fel piata imobiliara, agentiile imobiliare riscand sa traga obloanele din cauza lipsei de cumparatori.

Si agentiile imobiliare din Constanta se vaita de lipsa clientilor si spun ca programul "Prima Casa" nu a contribuit pana acum la inmultirea tranzactiilor.

#casa, #dosare, #locuinte, #preturi, #prima, #tranzactii, #vanzari , #Prima casa

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  4. Situația complexă a salariilor de la 1 iulie. Patronatele cer un prag mai mare pentru facilitățile fiscale pentru a nu scădea unele venituri