"Prima Casa" nu te lasa sa construiesti in regie proprie

Vineri, 07 August 2009, ora 09:06
1900 citiri
"Prima Casa" nu te lasa sa construiesti in regie proprie

Se poate obtine un credit prin Programul "Prima Casa" de catre cineva care vrea sa isi construiasca o casa in regie proprie? Raspunsul este negativ. 



Pasii de urmat in vederea obtinerii creditului pentru achizitia unei locuinte in faza de constructie sau "la rosu" sunt mai multi. Primul consta in depunerea cererii de finantare la banca, apoi trebuie prezentata dovada contractului cu o companie de constructii.

Banca solicita prezentarea unui contract de construire sau a unui precontract de vanzare-cumparare, dupa caz. Urmeaza apoi analizarea dosarului de catre finantator, iar ulterior banca va elibera promisiunea de creditare, in cazul in care dosarul este acceptat. Acest document este valabil doar pe parcursul unei perioade de 18 luni.

De retinut este si faptul ca finantarea se va acorda numai in momentul finalizarii locuintei, adica la finalul termenului de 18 luni in care constructorul este obligat sa finalizeze imobilul. Ceea ce inseamna ca cel care isi ridica o casa cu o firma specializata trebuie sa gaseasca un constructor care sa vina si cu finantarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima, #casa, #apartamente, #program, #locuinta, #oferta, #banci , #Prima casa