'Prima Casa' din provincie - apartament nou cu trei camere

Marti, 16 Februarie 2010, ora 09:37
2085 citiri
'Prima Casa' din provincie - apartament nou cu trei camere

Daca in Capitala, apartamentele noi nu se incadreaza decat foarte rar in plafonul oferit de programul guvernamental "Prima Casa", in provincie exista multe oferte de locuinte noi cu trei camere care costa mai putin de 75.000 de euro.

Dezvoltatorii imobiliari si-au adaptat ofertele asa incat acum gasesti apartamente noi de trei camere cu 52.000 de euro la Brasov (complexul Avantgarden) sau de doua camere cu 70.000 de euro la Constanta (proiectul Tomis Plus), informeaza Adevarul de marti.

Preturi rezonabile pentru apartamentele noi sunt si la Arad sau Suceava.

Peste 4.000 de locuinte, scoase la vanzare cu preturi sub 60.000 de euro

Cu toate acestea, dezvoltatorii spun ca noile norme de la "Prima Casa" nu vor incuraja constructiile noi.

Principalul motiv il constituie reticenta fata de proiecte off-plan.

"Par mai degraba incurajati constructorii de case si duplexuri. La imobile mai mari e greu sa mizezi pe multe antecontracte semnate prin acest program", precizeaza Georgiana Man, director de marketing Nobila Casa, companie care vinde apartamente in ansamblul Bonjour Residence din Cluj.

Noile norme ar putea avea insa drept consecinta si ieftinirea apartamentelor noi de patru camere din orasele de provincie, potrivit lui Daniel Crainic, marketing manager in cadrul portalului imobiliare.ro.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#prima, #casa, #apartamente, #imobiliare , #Prima casa