Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Prima Casa" construita de proprietar: maximum 170 mp

"Prima Casa" construita de proprietar: maximum 170 mp

Romanii care vor sa aiba o viluta si-o pot construi prin programul "Prima casa", deoarece in Normele metodologice care reglementeaza derularea acestui program se spune ca se poate accesa un credit garantat de stat si pentru locuintele ce vor fi construite.

Cel care solicita un credit in acest scop va trebui sa angajeze o firma, nu sa lucreze in regie proprie. Banca va deconta etapizat costurile de construire. Pe de alta parte, in norme nu se vorbeste despre posibilitatea ca acela care face o astfel de investitie sa poata include in credit si terenul. In aceste conditii, acesta va trebui sa aiba deja bani pentru teren.

Ieftinirea materialelor de constructii poate face ca acei care se decid pentru o casa sa scape ieftin. "In prezent, metrul patrat construit al unei case din caramida si beton costa aproximativ 450 de euro, cu tot cu manopera. Cum limita maxima va fi de 60.000 de euro, un roman isi va putea ridica o casa de 133 de metri patrati construiti. Specialistii spun ca, in functie de proiect, aceasta este in medie mai mica decat cea construita cu 25%. Proprietarul va avea astfel o locuinta de aproximativ 100 de metri patrati utili.

In cazul in care se va opta pentru o locuinta pe structura usoara, de tip american, cu panouri tip sandvis, costurile vor fi mai mici. Pretul mediu pentru o casa din lemn este de 350 euro/mpc. Se va putea construi o locuinta de 170 mpc, adica de 127 metri patrati utili. Avantajele acestui tip de locuinta il reprezinta pretul si durata rapida de executie. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1813 ori
Citeste mai multe despreconstructie credit locuinte preturi teren