Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: Cine pierde, cine castiga? - Dragos Dragoteanu

Prima Casa: Cine pierde, cine castiga? - Dragos Dragoteanu


Ceea ce era previzibil la aparitia programului "Prima casa" incepe sa se adevereasca. Dupa 4 editii, revizuite si adaugite, se doresc noi modificari. Foarte interesante sunt insa noile reglementari cerute de publicul beneficiar.

Vor mai exista clienti fericiti in noile conditii imobiliare? Pentru a afla perspectiva, analizam concret care mai este situatia pentru acest produs imobiliar.

1. Unii din cei care au cumparat un apartament au constatat vicii ascunse! Adica, achizitionezi, renovezi, te muti si apoi constati. Ce? Ca peretii se crapa, ca apare igrasie, ca instalatiile sanitare sau electrice sunt vraiste etc.

Intretinerea este mult mai mare decat te asteptai. Pentru ca apartamentul este ipotecat in favoarea Ministerului Finantelor, nu ai dreptul sa faci nicio modificare fara acordul acestei institutii.

Cum functionarii publici se feresc ca de dracu' sa dea orice aprobare scrisa de frica interpretarilor ulterioare, beneficiarii imobilelor cumparate prin acest program guvernamental sunt blocati in orice demers legal in acest sens. Viciu de procedura! Oare?

2. De la aparitia Primei case in 2009, valoarea de piata a apartamentelor cumparate a scazut permanent. In continuare trendul descrescator se mentine mai ales la apartamentele vechi, la care s-au inregistrat deja corectii negative intre 5% si 20%.
Citeste mai multe despre Prima Casa: Cine pierde, cine castiga? - Dragos Dragoteanu pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2349 ori