"Prima casa" are mai multe camere in provincie

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 22:46
4480 citiri
"Prima casa" are mai multe camere in provincie

In unele orase mari din tara, romanii isi vor putea cumpara prin programul guvernamental "Prima casa" chiar si apartamente cu patru camere.Locuitorii din Craiova vor putea cumpara cu 60.000 de euro apartamente de doua si chiar de trei camere.

"Apartamentele cu doua camere cu 60.000 de euro vor putea fi cumparate si in ansambluri rezidentiale, iar cele cu trei camere in cartiere", ne-a spus Florin Curcan, agent imobiliar in cadrul agentiei imobilare CDC Imobiliare.

Craiovenii care vor beneficia de programul "Prima casa" vor putea cumpara apartamente cu doua camere in zone centrale precum Calea Bucuresti sau zona Institut. Cei care vor prefera apartamente mai mari vor avea posibilitatea sa isi aleaga apartamente cu trei camere, dar in cartiere precum Rovine, Brazda lui Novac, Lapus sau 1 Mai.

Actorii din piata imobiliara din Iasi considera ca "Prima casa" va fi un real succes, aici existand o multitudine de oferte de pana in 60.000 de euro. "Cu 60.000 de euro se pot cumpara jumatate din ofertele imobiliare de locuinte din Iasi. Problema este ca programul «Prima casa» sa treaca de pe hartie la fapte si sa nu ramana doar un slogan de campanie electorala", ne-a spus Dan Mihoci, administrator asociat in cadrul agentiei imobiliare Casa Ta.

Cumparatorii din Iasi vor putea achizitiona cu 60.000 de euro atat apartamente vechi, precum si apartamente noi in ansambluri rezidentiale, chiar cu pana la patru camere. Mai mult, cei care prefera casele pe pamant vor avea la dispozitie oferte care sa se incadreze in 60.000 de euro.

"Dezvoltatorii imobiliari s-au adaptat pietei si au impartit vilele in duplexuri", a precizat Dan Mihoci. Cei fara casa din Timisoara si care vor sa devina proprietari au de unde alege cu programul "Prima casa".

Sunt diponibile cu 60.000 de euro apartamente noi de doua camere in blocuri noi, in zona Calea Lipovei. Apartamentele vechi pot fi cumparate, de cei care vor sa faca parte din proiectul national de revigorare a pietei imobiliare, in Timisoara cu preturi intre 50.000 si 55.000 de euro.

"Cei care vor apartamente cu trei camere in Timisoara au la dispozitie apartamente la mansarda. Pretul nu depaseste 60.000 de euro", ne-a spus Aurel Vid, directorul agentiei imobiliare Sovida. Amatorii de vile nu vor putea sa se mute in casa visata pentru ca, chiar la marginea Timisoarei, preturile incep de la 90.000 de euro.

Cei care vor sa cumpere locuinte cu ajutorul programului "Prima casa" in Constanta vor avea la dispozitie oferte de apartamente cu doua si trei camere, in blocuri vechi, precum si garsoniere in ansambluri rezidentiale. "Oferte de apartamente de doua camere cu un pret de aproximativ 60.000 de euro sunt disponibile in zone precum Centru, Casa de Cultura, ICIL sau zona Garii.

Cu 60.000 de euro se pot cumpara si apartamente de trei camere, dar in zone precum Poarta 6, Kilometrul 4-5 sau in zona Pod Butelii", ne-a spus Ioan Ududec, directorul agentiei imobiliare Elion. Nici in Constanta cei care prefera curtea in locul balconului nu vor putea sa cumpere case prin programul "Prima casa", intrucat preturile sunt mari.

"Mai sunt si case la tara cu 50-60 de mii de euro, dar sunt din chirpici si banca nu le acccepta", a mai spus Ioan Ududec.

#prima, #casa, #camere , #Prima casa