Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: apartament nou vs. apartament "comunist"

Prima Casa: apartament nou vs. apartament "comunist"

In cadrul proframului Prima Casa, in cele mai mari orase din tara, apartamentele noi cu doua camere au preturi similare cu cele cerute de proprietarii apartamentelor vechi, dar cu trei camere, on conditiile in care aproape jumatate din anunturile din piata se refera la apartamente scoase la vanzare la un pret de pana in 60.000 de euro.

Bucuresti

In Capitala, in prezent, Prima Casa poate fi un apartament cu trei camere, cu o suprafata de 70-75 mp, decomandat situat intr-un imobil vechi din cartierele Titan, Rahova sau Colentina unde exista numeroase astfel de oferte la pretul de 60.000 de euro.

In Giurgiului, proprietarii unui apartament vechi cu trei camere, confort 2, cu o suprafata de 53 mp asteapta o suma de 47.500 de euro. Majoritatea acestor apartamente, insa, se afla la ultimul etaj. Si oferta de apartamente noi care sa se incadreze in suma de 60.000 este generoasa. Este vorba despre apartamente cu doua camere in ansambluri de locuinte noi construite in majoritatea zonelor din Capitala.


Brasov

Apartamente vechi cu trei camere care sa se incadreze in bugetul pentru Prima Casa pot fi gasite in cartierul Astra. Aici, cu 60.000 de euro poate fi achizitionat un apartament cu trei camere confort 1, de 80 mp.


La un pret mult mai mic, 46.000 de euro, in cartierul Tractorul, este scos la vanzare un apartament cu trei camere, confort 2, cu o suprafata utila de 55 mp, situat la ultimul nivel al unui imobil cu patru etaje construit in 1976. Cu 50.500 de euro, poate fi achizitionat un apartament cu doua camere de 48 mp, intr-un bloc nou, finalizat in 2009.


Apartamente cu doua camere mai mari, cu o suprafata de 70 de metri patrati pot fi achitionate in Racadau pentru sume asemanatoare.

Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca, cu bugetul prevazut de programul Prima Casa, cumparatorii pot alege un apartament cu trei camere de 65 mp in cartierele Marasti sau Manastur. Apartamentele sunt semi-decomandate si prezinta chiar si imbunatatiri. Numeroase oferte de acelasi gen exista si in zona Zorilor.


La pretul de 60.000 de euro, cumparatorii au si optiunea unui apartament cu trei camere nou, semifinisat, cu doua bai intr-un imobil finalizat in 2010 din cartierul Manastur. O alta varianta este un apartament cu trei camere de 72 mp, din 2009, situat in zona Dambul Rotund.


Apartamentul se vinde mobilat si utilat. Exista de asemenea foarte multe oferte de apartamente vechi si noi cu doua camere, a caror pret variaza intre 40.000 si 60.000 de euro.

Constanta


Persoanele care doresc sa achizitioneze o prima casa in Constanta pot opta pentru un apartament vechi cu trei camere cu o suprafata utila de 60 mp, la un pret de 55.000 de euro in zona Grivitei sau in apropierea Spitalului Judetean. Oferta de apartamente vechi cu doua camere este, de asemenea, foarte variata, iar preturile incep de la 40.000 de euro in zonele periferice si urca pana la 60.000 de euro pentru apartamente confort 1, in zone semicentrale. Constantenii care isi doresc o prima casa noua, pot alege un apartament cu una sau doua camere cu o suprafata de 35-45 mp utili.

Iasi

Iesenii care cauta un apartament de pana in 60.000 de euro pot alege cele mai mari apartamente. Pentru aceasta suma, pe piata exista apartamente chiar si cu patru camere, decomandate, confort 1, cu suprafete utile cuprinse intre 80-85 mp in zone precum Cug sau Nicolina. Oferta apartamentelor cu trei camere este foarte variata si acopera majoritatea zonelor.


Iesenii pot alege, astfel, de la un apartament cu 3 camere, confort 2, cu o suprafata de 50 mp in zona Alexandru cel Bun, la pretul de 40.000 de euro, pana la apartamente decomandate, confort 1, cu o suprafata de 60-70 mp utili in zona Sf. Lazar.


Cei care doresc un apartament nou, pot opta, contra sumei de 59.000 de euro, pentru o locuinta cu doua camere in Tatarasi, cu o suprafata de 54 mp utili, complet utilata si mobilata, situata la etajul 1 intr-un imobil cu 5 etaje.


Oferta de apartamente noi cu doua camere din Iasi coboara in prezent pana la 50.000 de euro.


Timisoara

60.000 de euro pare o suma suficienta pentru cei care isi doresc apartamente cu doua sau trei camere in blocuri vechi. In zona Lipovei, de exemplu, la acest pret exista apartamente cu o suprafata de 70 mp utili, cu trei camere, decomandat, confort 1, fiecare camera fiind prevazuta cu balcon. situate la un etaj intermediar in blocuri cu patru etaje.


O oferta si mai atractiva este un apartament din Calea Aradului, cu patru camere (trei camere initiale plus uscatoria blocului transformata intr-o a patra camera), cu o suprafata utila de 80 mp, ambele balcoane fiind inchise. Si oferta de locuinte noi este variata.


Pentru 59.000 de euro poate fi achizitionat un apartament cu doua camere de 62 mp situat la parterul unui imobil cu trei etaje construit in 2007. In zona Girocului, proprietarul unui apartament nou cu doua camere, cu o suprafata de 65 mp, situat intr-un imobil construit in 2001 solicita 55.000 de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2754 ori