Prima Casa 3: credite cumulate de 1,4 mld. euro

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 15:15
2190 citiri
Prima Casa 3: credite cumulate de 1,4 mld. euro

Programul Prima Casa 3 ar putea genera credite cumulate de 1,4 mld. euro, insemnand o crestere de 0,6% a PIB, 12.000 de locuri de munca pe termen mediu si o crestere a veniturilor la buget de 0,5%, se arata in "Programul pentru Crestere Economica ", lansat de Consiliul Investitorilor Straini (CIS), potrivit Newsin. 

Consiliul Investitorilor Straini a lansat joi un plan de 80 de masuri, structurate in 10 arii de actiune, intitulat "Programul pentru Crestere Economica " - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei, menit sa repuna economia romaneasca pe o traiectorie crescatoare.

"Garantia de stat ar putea acoperi numai 50% din suma imprumutului, deoarece restul este garantat cu ipoteca, insa volumul facilitatii ar putea fi majorat, si anume dublat.

Imprumuturi de aproximativ 1,4 miliarde de euro ar putea fi astfel acordate prin largirea bazei de aplicanti. In acest scop, poate fi luata in considerare si recapitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri, daca este cazul", se arata in documentul CIS.

Ca urmare a implementarii programului Prima Casa 3, s-au putea ajunge la imprumuturi de 1,4 miliarde euro, cresterea PIB cu 0,6%, 12.000 de locuri de munca pe termen mediu si o crestere a veniturilor la buget de 0,5%. De asemenea, masura presupune un cost pentru buget de 140 milioane euro (0,1% din PIB). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#prima casa 3, #consililul investitorilor straini, #credite, #pib , #Prima casa