Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa 3: credite cumulate de 1,4 mld. euro

Prima Casa 3: credite cumulate de 1,4 mld. euro

Programul Prima Casa 3 ar putea genera credite cumulate de 1,4 mld. euro, insemnand o crestere de 0,6% a PIB, 12.000 de locuri de munca pe termen mediu si o crestere a veniturilor la buget de 0,5%, se arata in "Programul pentru Crestere Economica ", lansat de Consiliul Investitorilor Straini (CIS), potrivit Newsin. 

Consiliul Investitorilor Straini a lansat joi un plan de 80 de masuri, structurate in 10 arii de actiune, intitulat "Programul pentru Crestere Economica " - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei, menit sa repuna economia romaneasca pe o traiectorie crescatoare.

"Garantia de stat ar putea acoperi numai 50% din suma imprumutului, deoarece restul este garantat cu ipoteca, insa volumul facilitatii ar putea fi majorat, si anume dublat.

Imprumuturi de aproximativ 1,4 miliarde de euro ar putea fi astfel acordate prin largirea bazei de aplicanti. In acest scop, poate fi luata in considerare si recapitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri, daca este cazul", se arata in documentul CIS.

Ca urmare a implementarii programului Prima Casa 3, s-au putea ajunge la imprumuturi de 1,4 miliarde euro, cresterea PIB cu 0,6%, 12.000 de locuri de munca pe termen mediu si o crestere a veniturilor la buget de 0,5%. De asemenea, masura presupune un cost pentru buget de 140 milioane euro (0,1% din PIB). 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2133 ori