Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa 3: 30-40 de dosare pe zi, la FNGCIMM

Prima Casa 3: 30-40 de dosare pe zi, la FNGCIMM

Fondul National de Garantare (FNGCIMM) a primit in total circa 40 de dosare in primele trei zile de la demararea programului Prima Casa 3, urmand ca pe perioada derularii acestuia sa se ajunga la un ritm zilnic de 30-40 de dosare, poate chiar mai mult, a declarat pentru NewsIn presedintele Fondului. 

Fondul National de Garantare primeste dosare pentru Prima Casa 3 incepand cu 1 februarie.

"Cred ca vom ajunge sa primim 30-40 de dosare in fiecare zi, poate chiar mai mult. Pentru inceput, in primele trei zile am primit in total aproximativ 40 de dosare", a mentionat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.

Acesta a mai spus ca s-au constatat unele nelamuriri legate de certificatul energetic pentru cladire si pentru apartamente la intocmirea documentelor pentru dosar.

Nelamuririle sunt legate de modalitatile de completare, insa Saramet considera ca acestea se vor clarifica in perioada urmatoare.

Executivul a aprobat in 19 ianuarie hotararea de Guvern prin care programul "Prima Casa" beneficiaza de finantare si in 2011, in valoare de pana la 200 de milioane de euro, conditiile de derulare a programului ramanand aproape neschimbate.

Plafoanele de garantare au ramas neschimbate, respectiv 75.000 euro pentru construirea unei case, 70.000 pentru achizitionarea unei locuinte noi si 65.000 pentru cumpararea uneia vechi. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2112 ori