PNL: Proiectul "Prima casa" satisface o clientela care a investit in imobiliare

Luni, 01 Iunie 2009, ora 09:20
1846 citiri
PNL: Proiectul "Prima casa" satisface o clientela care a investit in imobiliare

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca programul "Prima casa" lansat de Guvern "risca sa fie o pierdere planificata a banilor publici", spunand ca acesta "satisface o clientela care a investit in imobiliare".

Norica Nicolai a criticat programul "Prima casa", spunand ca prin acest proiect autoritatile intentioneaza sa-i ajute pe dezvoltatorii imobiliari sa-si vanda casele, in loc sa-i ajute pe romani sa-si achite creditele neperformante. "Acest proiect risca sa fie o pierdere planificata a banilor publici, dar sa satisfaca o clientela care a investit in imobiliare.

Marea majoritate a masurilor adoptate de acest guvern sunt excesiv populiste, nu au nici un fel de analiza si nu vor face altceva decat sa agraveze criza", a afirmat Nicolai.

Aceasta a mai spus ca Guvernul ar trebui sa ia in calcul infiintarea unei agentii de preluare a creditelor neperformante, in special a creditelor populatiei care nu-si mai poate achita datoriile catre banci, credite care au implicatii sociale si "sa incerce sa impuna juridic un moratoriu in executarea silita a celor care datoreaza sume de bani statului si bancilor".

Guvernul a anuntat, miercuri, un program prin care creditele contractate pentru cumpararea primei locuinte vor fi garantate de stat in limita maxima de 60.000 euro. Garantia va fi acordata persoanelor care achizitioneaza pentru prima data o locuinta si care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar.

#casa, #imobiliar , #prima , #Prima casa