Piata bancara, investigata de Consiliul Concurentei

Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:41
1407 citiri
Piata bancara, investigata de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei (CC) are in prezent in desfasurare investigatii in 13 sectoare, printre care una inceputa in luna octombrie 2008 pe piata bancara romaneasca, in ceea ce priveste o posibila intelegere privind stabilirea nivelului dobanzilor, au declarat marti reprezentantii institutiei, informeaza NewsIn.

"Ne propunem sa mai finalizam din anchetele incepute. Avem 13 sectoare care sunt clasate susceptibil, adica au generat comportamente neconcurentiale, pe care le monitorizam permanent.

Exista o investigatie in curs pe piata bancara, inceputa in luna octombrie a anului trecut, deschisa pentru a stabili daca exista intelegeri privind stabilirea nivelului dobanzilor, similara cu cea finalizata recent in cazul scolilor auto din Bucuresti", a declarat marti presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

In plus, acesta a mai precizat ca alte anchete in desfasurare sunt cele din industria graului, inceputa in anul 2007, care a fost deja finalizata, insa nu s-a luat o decizie, dar si pentru piata carburantilor, despre care nu are destule informatii.

Chiritoiu a mentionat ca, in mod normal, o ancheta demarata de Consiliul Concurentei dureaza unul sau doi ani.

Referindu-se la programul "Prima Casa", presedintele Consiliului Concurentei a spus ca acesta trebuie sa constituie un exemplu de succes si buna practica, de aceea exista o colaborare cu institutiile implicate pentru a se gasi solutii acceptabile pentru cei implicati si sa nu existe probleme concurentiale.

Presedintele Consiliului Concurentei a adaugat ca nu a fost cerut un aviz oficial din partea Consiliului Concurentei pentru acest program, dar ca institutia a fost implicata in grupurile de lucru, unde a comunicat deja cu partile implicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata, #banci, #consiliu, #concurenta, #investigatii , #Prima casa