Jumatate dintre cei care vor o casa nu ar da mai mult de 60.000 euro

Joi, 25 Iunie 2009, ora 10:16
1315 citiri
Jumatate dintre cei care vor o casa nu ar da mai mult de 60.000 euro

Jumatate dintre cei care vor sa-si achizitioneze in prezent o casa declara ca nu sunt dispusi sa dea pe ea mai mult de 60.000 euro. Aceasta este principala concluzie a unui sondaj realizat de Eurometropola.

Compania a efectuat in perioada 5 - 19 iunie un sondaj online prin care solicita vizitatorilor sa opteze pentru suma pe care sunt dispusi sa o plateasca pentru o locuinta.

In aceasta perioada, un numar de 1.556 de vizitatori au participat la sondaj, dintre care 55,5% sunt sustin ca sunt dispusi sa plateasca pentru o locuinta mai putin de 60.000 de euro.

"Diferentele fata de celelalte optiuni sunt insemnate din punct de vedere valoric.

Astfel, s-a dovedit ca doar unul din cinci vizitatori se arata dispus sa plateasca pana intr-o suta de mii de euro pentru un apartament.

Aproximativ 11% dintre cei intervievati sunt decisi sa nu cumpere o locuinta in aceasta perioada, in timp ce 8% dintre respondenti ar aloca un buget intre 100.000 euro si 150.000 de euro pentru o locuinta", se arata in sondajul companiei Eurometropola.

In plus, sondajul a mai relevat faptul ca persoanele care vizeaza proprietatile mai scumpe de 150.000 de mii si care au vizitat site-ul companiei s-au inscris in doar 5,5 puncte procentuale.

"Rezultatele obtinute in urma sondajului pe care l-am efectuat pe site-ul propriu nu ne surprind. Am identificat in ultima perioada un interes sporit al potentialilor clienti pentru segmentul low, ceea ce ne determina sa afirmam ca pe piata exista cerere guvernata de necesitate.

Mai mult decat atat, odata cu lansarea oficiala a programului "Prima Casa", ne asteptam la un val de solicitari din partea clientilor, dornici de a-si achizitiona o locuinta", au declarat consultantii Eurometropola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, #euro, #proprietati, #buget, #prima casa , #Prima casa