"Garsoniera cu gradina", primul proiect gandit dupa "Prima Casa"

Luni, 06 Iulie 2009, ora 09:03
3842 citiri
"Garsoniera cu gradina", primul proiect gandit dupa "Prima Casa"

Dezvoltatorul imobiliar South Pacific, detinut in proportie de 50% de fondul american Warburg Pincus, lanseaza in acest an un proiect-pilot, ce va cuprinde 80 de garsoniere cu gradina, pe sistemul caselor insiruite, la un pret de 60.000 euro/unitate, ca masura de raliere la programul "Prima Casa".

South Pacific este primul dezvoltator care si-a anuntat intentia de a construi un ansamblu rezidential gandit dupa termenii impusi de programul guvernamental.

Unii dintre jucatorii de pe piata locala au anuntat ca isi regandesc proiectele, pentru a fi cat mai accesibile, prin intermediul acestui program.

"Am proiectat un ansamblu de 80 de unitati, de proba.

Este vorba despre garsoniere care cuprind un dormitor si un salon, cu gradina, la un pret de 60.000 euro.

Ne-am adaptat rapid la cerintele programului «Prima Casa»", a declarat pentru Business Standard George Prelea, presedintele companiei.

Investitia in proiect va fi de numai 2-3 mil. euro, deoarece proiectul va fi construit din materiale ecologice, care duc costul constructiei la circa 850 euro/mp.

Proiectul va fi demarat spre sfarsitul acestui an si va fi amplasat in Tunari. Structura locuintelor este inspirata dupa model englezesc si va cuprinde grupuri de opt-noua locuinte lipite, fiecare beneficiind de o parcare in fata locuintei si de o gradina privata in spate.

Suprafata minima a unei astfel de case va fi de 52 mp si va beneficia de o bucatarie, un salon, o debara, o baie si un dormitor.

Dezvoltatorul ofera in pretul de 60.000 euro bucatarie utilata, aer conditionat si centrala termica. Proiectul va cuprinde si locuinte structurate pe doua niveluri, al caror pret va fi intre 80.000 si 85.000 de euro si care vor avea in plus doua dormitoare, la etaj.

"Cu Ministerul Apararii am incercat pentru prima oara acest tip de proiect si a prins foarte bine.

O sa aducem 10-15 tehnicieni din Marea Britanie, pentru a ne ajuta sa il implementam cu succes.

In Australia, acest tip de locuinte este un mod de viata", a explicat oficialul companiei.

Potrivit lui Prelea, acest model de case va fi replicat si in restul tarii, prima locatie fiind Constanta.

Chiar daca marjele de profit sunt minimale, reprezentantul companiei este de parere ca ii va ajuta sa supravietuiasca in perioada crizei, in timp ce dezvoltatorii concentrati doar pe volum vor avea probleme. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezvoltator, #investitie, #profit, #proiect , #Prima casa