GARANTIE: Nu prinzi "Prima Casa" fara o alta casa

Marti, 30 Iunie 2009, ora 09:12
2517 citiri
GARANTIE: Nu prinzi "Prima Casa" fara o alta casa

Clientul care vrea o locuinta mai scumpa de 60.000 de euro, dar nu are banii de avans, trebuie sa mai faca un credit cu ipoteca.

Mai putin functional in Capitala, programul "Prima Casa" va intampina ceva probleme cand va veni vorba despre sume mai mari de 60.000 euro, si asta din cauza preturilor la imobile, care sunt mult mai mari decat in provincie.

Astfel ca, daca o persoana care se incadreaza din punct de vedere salarial pentru "Prima casa", dar vrea un apartament de 100.000 de euro va trebui sa-si mai faca un

imprumut, in cazul in care nu are restul banilor.

"Daca cineva doreste o casa mai scumpa de 60.000 de euro si nu are restul banilor, banca ii poate da un alt credit care sa fie garantat printr-un imobil al parintilor sau al altei rude, dar fara dobanzi preferentiale", ne-au declarat surse bancare.

In principiu, banca nu faciliteaza cu nimic creditul, chiar daca primul este securizat total de guvern.

"Daca acest client indeplineste conditiile necesare, el poate apela si la alte produse existente deja in portofoliul Millennium Bank.

De exemplu, poate contracta mai intai un credit de nevoi personale cu ipoteca, a carui valoare maxima poate ajunge pana la 150.000 de euro (sau echivalentul in lei), pe care sa-l foloseasca pentru a achita avansul la creditul ipotecar din cadrul programului «Prima Casa».

#credit, #garantii, #imobil, #ipoteca, #valoare , #Prima casa