Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul din "Prima Casa" poate fi cedat unui alt solicitant, daca titularul nu mai acopera ratele

Contractul din "Prima Casa" poate fi cedat unui alt solicitant, daca titularul nu mai acopera ratele

Contractul incheiat pentru achizitionarea unei locuinte cu garantia statului, prin intermediul programului "Prima Casa", va putea fi transferat unui alt solicitant, impreuna cu ratele aferente, in cazul in care titularul nu mai poate suporta rambursarea imprumutului, a decis, miercuri, Guvernul.

"Pentru a preveni executarea garantiilor executate de stat, banca are dreptul sa gaseasca un client eligibil care sa preia ratele ?i creditul" , a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, potrivit Mediafax.

In acest an, programul a fost modificat, astfel ca FNGCIMM va garanta creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.


Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale.


Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2956 ori