Cea mai ieftina oferta la targul Project Expo "Prima casa", o garsoniera de 16.000 euro

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 15:51
2579 citiri
Cea mai ieftina oferta la targul Project Expo "Prima casa", o garsoniera de 16.000 euro

Cea mai ieftina oferta din cadrul targului imobiliar Project Expo "Prima casa" este o garsoniera de 16.000 de euro in Bucuresti, in timp ce pretul pentru un apartament de patru camere, complet finisat, din zona Pache Protopopescu ajunge pana la 362.550 euro, au declarat pentru NewsIn organizatorii.

"Cea mai ieftina locuinta pusa la vanzare in cadrul editiei de toamna a targului Project Expo este o garsoniera amplasata intr-un bloc de 160 unitati locative, dintre care 118 garsoniere, iar aceasta este finisata la cheie", a declarat pentru NewsIn Sorin Sararu, reprezentantul Project Events, compania care se ocupa de organizarea targului imobiliar.

Potrivit organizatorilor, la cea de-a doua editie a targului dedicata programului "Prima casa" participa peste 60 de dezvoltatori si agenti imobiliari, iar 80% dintre oferte pot fi accesate prin acest program, preturile medii pentru garsoniere fiind cuprinse intre 45.000-80.000 de euro.

"Cele mai cautate oferte din cadrul targului sunt cele pentru garsoniere si apartamente de doua camere, deoarece acestea se potrivesc conditiilor prevazute in programul guvernamental. Oamenii se orienteaza mai putin spre apartamente de trei sau patru camere si tip penthouse", a adaugat Sorin Sararu.

Reprezentantii Project Events au mai precizat ca se asteapta ca aproximativ 15.000-16.000 de oameni sa viziteze editia de toamna a targului, in crestere fata de editia precedenta, din luna iulie, cand numarul vizitatorilor a fost de 10.000.

In plus, acestia au mentionat ca se asteapta sa incheie cu circa 15% mai multe precontracte pe durata targului decat in editia precedenta, cand au fost semnate 868 de precontracte, in special datorita preturilor mai scazute decat la targul desfasurat in luna iulie.

"La editia precedenta, din luna iulie a acestui an, s-au semnat, pe durata targului, 868 de precontracte si aproximativ 1.500 dupa ce s-a incheiat. Pentru editia aceasta preconizam ca vor fi semnate circa 1.000 de precontracte in cadrul targului.

Cea mai ieftina locuinta de la targul anterior a fost de 19.000 euro ", a precizat Sorin Sararu. Potrivit reprezentantilor Project Events, dezvoltatorii imobiliari au redus preturile in medie cu 10-12%, fata de editia precedenta.

De asemenea, multi dintre dezvoltatori au venit cu oferte de masini pentru achizitionarea unui apartament din ansamblurile pe care le detin, altii ofera chiar si mobilierul in pretul casei.

Organizatorii au mai precizat ca in cadrul targului mai sunt prezenti si brokeri de credite, care ii consiliaza pe cei interesati de achizitionarea unui apartament prin programul "Prima Casa".

 

#casa, #garsoniera, #imobiliare, #oferta , #Prima casa