Baumix: Piata materialelor de constructii a scazut cu 30% in T1

Joi, 20 Mai 2010, ora 13:08
2053 citiri
Baumix: Piata materialelor de constructii a scazut cu 30% in T1

Piata locala a materialelor de constructii a scazut in T1 2010 cu 30%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, ajungand in aprilie la nivelul lunii aprilie 2007, principala cauza fiind lipsa proiectelor noi in 2009, care ar fi generat venituri si la inceputul acestui an, potrivit Baumix, citat de NewsIn.

In acest sens, primul trimestru din 2009 a beneficiat de proiectele incepute in 2008, astfel incat nu a fost atat de afectat de criza din domeniul constructiilor.

In ceea ce priveste volumul de vanzari realizat de Baumix in luna aprilie 2010, acesta a crescut cu 30% fata de luna precedenta.

Dupa un inceput de an mai dificil, marcat de o reticenta a clientilor in a investi in constructii sau lucrari de amenajare, reprezentantii companiei considera ca trendul de crestere a volumelor se va mentine si in lunile viitoare.

Strategia Baumix se bazeaza in prezent pe doua directii: reducerea costurilor si adaptarea ofertei de produse la conditiile de piata si la nevoile clientilor.

"In ceea ce priveste optimizarea costurilor, cel mai important pas a fost relocarea fabricii de la Gherla, intr-un sediu propriu, anexat fabricii din Ploiesti, care a dus la o scadere semnificativa a costurilor adiacente de tip chirie, transport, costuri pentru stocuri, costuri de regie etc.", a declarat Razvan Bobe, director in cadrul producatorului de materiale de constructii Baumix.

Piata materialelor de constructii a atins in 2009 valoarea de 5,5 miliarde euro, in scadere cu 27% fata de 2008, potrivit Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR).

In anul 2010, conform estimarilor Baumix, piata va inregistra scaderi de 10-20% daca nu se vor revigora actiunile statului - programul Prima Casa, Anveloparile.

#baumix, #constructii, #materiale, #piata, #proiecte , #Prima casa