Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bank Leumi are solicitari de credite prin "Prima Casa" in valoare de 2,3 milioane euro

Bank Leumi are solicitari de credite prin "Prima Casa" in valoare de 2,3 milioane euro

Bank Leumi Romania a procesat, pana in prezent, prin programul "Prima Casa", solicitari de credite si promisiuni de creditare in valoare de 2,3 milioane euro, iar plafonul atribuit bancii a ramas nemodificat in urma realocarii de fonduri de catre Fondul de Garantare, la 6,9 milioane euro, informeaza NewsIn.

In ceea ce priveste facilitatile efectiv acordate, valoarea creditelor se ridica la 0,62 milioane euro, iar promisiunile acordate sunt in valoare de 0,4 milioane euro, a anuntat Bank Leumi intr-un comunicat.

Banca a intrat in programul de creditare pentru proiectul "Prima Casa" incepand cu luna august 2009, avand solicitari de credite din partea clientilor in valoare de aproximativ 2 milioane de euro.


Leumi Bank a mai precizat ca 60% din creditele solicitate sunt pentru imobile noi si 40% pentru imobile vechi, iar ca impartire regionala, 50% dintre solicitarile de credit apartin clientilor din Bucuresti, restul de 50% apartinand celor din provincie.


"Conform analizelor efectuate la nivelul intregii retele de unitati in ce priveste solicitarile si dosarele aflate in lucru pentru "Prima Casa", Bank Leumi Romania estimeaza ca pana la sfarsitul anului curent plafonul acordat bancii pentru acest program va fi utilizat in intregime", a subliniat banca.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1369 ori