Aplicantii pentru credite prin Prima Casa trebuie sa actualizeze declaratiile pe proprie raspundere

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 16:44
2037 citiri
Aplicantii pentru credite prin Prima Casa trebuie sa actualizeze declaratiile pe proprie raspundere

Aplicantii pentru credite acordate prin Prima Casa trebuie sa isi actualizeze declaratiile pe proprie raspundere, conform carora nu detin individual sau comun alte locuinte la data intrarii in vigoare a programului, cu exceptia celor obtinute prin mostenire, arata un comunicat al FNGCIMM preluat de NewsIn.

Astfel, pe 30 noiembrie a intrat in vigoare legea nr 368/2009, ce aproba o ordonanta guvernamentala care mentioneaza ca beneficiarii programului Prima Casa nu trebuie sa detina o locuinta, individual sau in mod comun, cu sotii lor sau cu alte persoane, la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, "cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire".

De asemenea, ordonanta prevede si ca beneficiarii programului nu trebuie sa fi achizitionat dupa data respectiva o locuinta.

Persoanele care nu isi vor actualiza declaratia pe proprie raspundere nu vor putea sa primeasca aprobarea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru obtinerea unui credit prin Prima Casa.

"Fata de aceasta situatie, rugam aplicantii programului Prima Casa sa isi actualizeze de urgenta declaratia pe proprie raspundere, in vederea prelucrarii solicitarilor inaintate cu cat mai mare operativitate, sugerandu-le sa aiba in vedere apropierea sarbatorilor de iarna si programul de lucru al cabinetelor notariale", arata comunicatul Fondului.

In acelasi timp, FNGCIMM aminteste ca de la 1 ianuarie 2010 va intra in vigoare si legea 372/2005 prin care proprietarii de apartamente care nu au certificate de eficienta energetica nu vor putea vinde locuintele. 

#casa, #credite, #declaratii, #prima , #Prima casa