Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat a ajuns sa coste o garsoniera in Romania dupa 5 ani de criza

Cat a ajuns sa coste o garsoniera in Romania dupa 5 ani de criza


Pretul mediu al unei garsoniere in orasele mari din Romania este de circa 30.000 euro, cea mai mare valoare fiind inregistrata in Bucuresti, de peste 41.000 de euro, tot in Capitala fiind scoasa la vanzare si cea mai ieftina locuinta, executata silit de la 6.000 euro, potrivit imobiliare.ro.

"Cumparatorii cu un buget limitat pot deveni proprietari chiar si cu 15.000 de euro sau mai putin. In mod firesc, cele mai accesibile locuinte sunt garsonierele situate in blocuri vechi, de regula confort 2 sau 3, insa, pe alocuri, in aceasta marja de pret se incadreaza si apartamente monocamerale confort 1", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.

Capitala se situeaza pe primul loc in topul oraselor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi si noi), cu un pret mediu, in noiembrie, de 41.292 euro (pentru o suprafata utila medie de 36 de metri patrati).

Sunt insa proprietati scoase la vanzare in Bucuresti la preturi mult mai mici.

Astfel, cea mai ieftina garsoniera disponibila pe imobiliare.ro este o proprietate executata silit, care are un pret de pornire la licitatie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafata utila de 29 de metri patrati (fara a include si balconul), locuinta este situata in apropiere de parcul Titan, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

In zona Cotroceni un apartament cu o camera amplasat la mansarda unui imobil construit in 1940 poate fi achizitionat cu 15.000 de euro. Locuinta dispune de o suprafata utila de 33 de metri patrati si are nevoie de renovare.

In Cluj-Napoca un apartament monocameral costa, in medie, 33.730 de euro (pentru o suprafata de 36 de metri patrati utili). Si aici insa cumparatorii cu buget limitat pot gasi locuinte mult mai accesibile, chiar daca mai mici.

In Timisoara, pretul mediu pentru o garsoniera este de 31.387 de euro (la o suprafata utila de 33 de metri patrati). Cu mai putin de jumatate din aceasta suma, respectiv 12.000 de euro, poate fi cumparata insa o locuinta nou-construita situata in zona Lipovei, cu o suprafata de 11 metri patrati, care se vinde complet mobilata si utilata.

In Constanta, valoarea medie de achizitie pentru o garsoniera este de 29.429 de euro (pentru 32 de metri patrati utili). In zona Inel II insa, o garsoniera de 12 metri patrati utili este scoasa la vanzare la un pret de 8.800 de euro. Locuinta se afla la etajul al treilea al unui bloc vechi si este renovata - dispune de parchet, gresie, faianta, ferestre termoizolante, usa metalica.

Pretul mediu cerut pentru o unitate locativa de 34 de metri patrati in Iasi este 28.228 de euro. In zona Baza III, o locuinta monocamerala de 18 metri patrati utili este scoasa la vanzare la un pret de 10.000 de euro, negociabil. Proprietatea este situata la etajul al doilea din patru al unui bloc vechi, a fost recent renovata si este dotata cu un aparat de aer conditionat.

La acelasi pret poate fi cumparata si o garsoniera de 17 metri patrati situata in zona Frumoasa. Locuinta este recent renovata si amenajata (dispune de gresie, faianta, parchet, ferestre termoizolante) si se vinde mobilata.
Analiza a fost realizata pe baza ofertelor listate pe imobiliare.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2072 ori