Într-o perioadă în care, în marile zone urbane, mulți dintre cetățeni își permit să dețină propria mașină, găsirea locurilor de parcare este o provocare. Pe baza raportului cerere/ofertă, prețurile diferă.
București și Cluj-Napoca sunt cele mai aglomerate orașe din România, cu cele mai mari tarife la imobiliare. Din perspectiva prețurilor, Clujul conduce detașat. Un loc de parcare poate ajunge la peste 25.000 de euro, în centrul universitar din Ardeal. Practic, vorbim despre un preț echivalent cu al unei garsoniere dintr-un oraș de provincie al României, dar și cu cel al unei mașini noi.
„Prețurile variază între 10-12-14-15.000 de euro plus TVA, daca sunt de vânzare de la dezvoltator, asta înseamnă preț net 17-18 mii de euro cu TVA inclus, dar mai există și situații în care sunt revânzări, parcări cumpărate împreună cu apartamente de către persoane care le-au achiziționat și ulterior se vând cu prețuri aproape de 20.000 de euro", a declarat Sorin Sucală, expert în domeniul imobiliar, citat de Digi24.
Cele mai scumpe imobiliare, în Cluj-Napoca și București. Care sunt prețurile
Prețurile locurilor de parcare sunt mai mici în faza de proiect a imobilelor. După finalizarea lucrărilor, tarifele se majorează în mod semnificativ, cu până la 40%. Cei mai câștigați sunt proprietarii imobilelor vechi, ce au asigurate locuri de parcare de la Primărie. Un loc de parcare asigurat de administrația locală costă doar câteva sute de lei pe an.
În ceea ce privește locuințele, prețul mediu pe metrul pătrat în imobilele din București, este de aproximativ 1.850 de euro, iar în Cluj-Napoca, în jur de 2.700 de euro.
...citeste mai departe despre "Orașul din România în care un loc de parcare a ajuns să coste cât o garsonieră" pe Ziare.com