Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Revelionul imobiliar aduce preturi mai mari

Revelionul imobiliar aduce preturi mai mari
Analistii imobiliari considera ca in 2008 se vor inregistra cresteri ale preturilor la terenuri si la locuintele noi. Cel mai mare procent de crestere se va inregistra la terenuri, unde se asteapta pe unele zone chiar dublari de preturi. In ceea ce priveste apartamentele vechi, acestea vor reprezenta, conform analistilor, segmentul pe care nu se vor inregistra cresteri spectaculoase de preturi.Se asteapta ca oferta de apartamente noi sa creasca, astfel incit preturile apartamentelor construite inainte de 1989 sa se calmeze. Nu inseamna ca va urma o ieftinire a acestui tip de locuinte. Calmarea preturilor la apartamentele construite pe timpul lui Ceausescu va fi data in special de noile ansambluri rezidentiale.

"Un lucru cert este ca abia in momentul livrarii masive de apartamente in noile ansambluri, apartamentele vechi vor avea cu adevarat concurenta pe piata. Astfel, preturile acestora e posibil sa stagneze usor incepind chiar cu anul 2008, insa cererea pentru acestea va exista in continuare", spune Georgiana Sandu, directorul Departamentului Rezidential al companiei imobiliare Neocasa. In prezent, o garsoniera intr-un bloc vechi dintr-un cartier bucurestean costa 60.000-70.000 de euro, in vreme ce un apartament cu doua camere ajunge la 80.000-90.000 de euro.

Preturile apartamentelor noi vor continua sa creasca, la fel ca de citiva ani incoace, si in 2008. "Pina cind oferta de apartamente noi livrate va balansa cererea solvabila, preturile apartamentelor noi vor cunoaste o apreciere constanta, dar nu spectaculoasa", spune Calin Clinciu, directorul de comunicare al agentiei Euroest. Specialistii Colliers apreciaza ca locuintele din blocurile noi vor inregistra, in urmatorii doi-trei ani, un ritm anual de crestere de 15-20%. Dezvoltatorii vor miza pe imobile construite in functie de cerere. Conform analistilor companiei imobiliare Esop, se vor orienta spre locuinte pentru clasa medie si medie plus, in blocuri-turn, tip vila sau condominium. Cele mai cautate tipuri de apartamente vor continua sa fie cele de doua si trei camere.

Cotidianul

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1072 ori