Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preturile apartamentelor vechi vor creste inca 10-15 ani de acum inainte

Preturile apartamentelor vechi vor creste inca 10-15 ani de acum inainte
Ciprian Lopata, CEO Arco Real Estate Consulting, spune ca piata imobiliara din Romania este ca un bebelus nou-nascut. Conform afirmatiilor acestuia maturizarea pietei nu se va produce peste 18 ani ci abia peste 25. In alta ordine de idei preturile apartamentelor vechi vor creste constant inca 10-15 ani de acum inainte, dupa care cresterea va fi mai lenta.

Seful Arco Real Estate spune ca Romania este si va fi mult timp un punct de interes maxim pentru marile corporatii occidentale. Si aceasta nu numai din punct de vedere imobiliar.

"Piata imobiliara din Romania este un bebelus nou-nascut care urmeaza sa creasca. Peste vreo 10-15 ani va merge la scoala iar adolescenta va veni abia peste 25 de ani. Practic Romania se reconstruieste! Abia s-au facut cateva cladiri si cateva sosele noi. Urmeaza sa se intample lucruri mari in tara asta".

In ceea ce priveste preturile proprietatilor imobiliare autohtone, managerul este ferm: "Nu exista bubble in piata imobiliara! Daca preturile cresc, inseamna ca este cerere si ea nu poate fi satisfacuta. Simplu! Legea de baza a capitalismului: pretul reflecta balanta dintre cerere si oferta".

Intrebat despre preturile vechilor apartamente construite inainte de '89 dupa standardele vremii, acesta a declarat ca vor creste inca 10-15 ani de acum inainte, dupa care cresterea va fi mai lenta insa, dupa vreo 50 de ani se poate vorbi de stabilizare.

Despre cresterea pietei imobiliare pe segmente, acesta a afirmat ca exista crestere pe toate segmentele iar trendul se va mentine mult timp de acum inainte. Segmentul rezidential are o dezvoltare mai dinamica acum iar asta e din cauza deficitului de locuinte la standarde europene.

Planurile lui Ciprian Lopata vad un Arco Real Estate Consulting cu acoperire in fiecare judet din tara. "In astfel de business-uri nu se investesc sume remarcabile, se investeste insa multa munca. Si e greu tare sa construiesti un nume serios, dar foarte realizabil".

Arco Real Estate este o companie prezenta pe pietele din Estonia (tara mama a firmei), Letonia, Lituania, Ucraina si Bulgaria. In viitor, compania intentioneaza sa se extinda si in alte tari est europene. "Ne place zona asta, fiindca o cunoastem si ne simtim confortabil" incheie Lopata.

Cititi maine pe site-ul Bloombiz un interviu in exclusivitate cu Ciprian Lopata, CEO Arco Real Estate

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1103 ori