Preturile apartamentelor noi au atins limita de jos

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 17:37
11927 citiri
Preturile apartamentelor noi au atins limita de jos

Gabriel Zamfir, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare(UNIM), considera ca preturile apartamentelor din proiectele rezidentiale au ajuns la un echilibru si nu vor scadea mai mult decat au facut-o pana in acest moment.

Zamfir afirma ca aparitia complexurilor rezidentiale accesibile romanilor de rand este influentata de momentul in care cumparatorul va putea accesa un credit ipotecar "fara sa intampine atatea probleme din partea bancii, ca in momentul de fata".


In ceea ce priveste decizia unor dezvoltatori de a-si amana proiectele, presedintele UNIM considera ca este o decizie absolut fireasca.


"In masura in care ritmul vanzarilor scade, interesul pentru domeniul imobiliar al investitorilor scade", a indicat acesta.


Gabriel Zamfir ii sfatuieste pe cei in cautare de locuinta sa cumpere acum. "Pret mai bun ca in aceasta toamna nu vor intalni, chiar daca ne-am dori cu totii sa cumparam un pic mai ieftin. Dezvoltatorii si-au primit deja dusul rece, au lasat preturile la limita suportabilului lor. De aici incolo, daca preturile ar trebui sa scada, dezvoltatorii vor prefera sa iasa din joc", a conchis analistul imobiliar.

Vezi interviul video G. Zamfir(UNIM): Preturile apartamentelor noi au atins limita de jos

Interviu realizat de Andrei Ciltaru.