Locuintele noi s-ar putea ieftini in continuare

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 13:07
1278 citiri
Locuintele noi s-ar putea ieftini in continuare
SURSA: sfin.ro

Preturile locuintelor noi ar putea sa scada in continuare, avand in vedere vanzarile slabe inregistrate in acest an si probabilitatea ca nivelul coborat al cererii din ultimii ani sa se mentina si in viitorul apropiat, potrivit Jones Lang LaSalle.

"Majoritatea apartamentelor noi din Bucuresti au fost disponibile la preturi mai mici de 1.000 euro/mp. Totusi, nivelul obtinut in urma negocierii poate fi semnificativ mai mic decat pretul cerut initial.

In ciuda suisurilor si coborasurilor din ultimele trimeste, pretul mediu al unei locuinte a ramas cam la acelasi nivel comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, inca exista potential de corectie a preturilor daca sunt luate in calcul vanzarile slabe inregistrate pe piata", se arata intr-un raport al Jones Lang LaSalle, citat de Mediafax.

In opinia analistilor companiei, luand in considerare ca in 2011 nu s-a inregistrat nicio schimbare in ceea ce priveste oferta, politica de preturi si cererea pe piata rezidentiala, este posibil ca performanta sectorului din acest an sa fie mai slaba decat in 2010.

"Oferta pietei este inca reprezentata de proiecte lansate in perioada de boom. In continuare se inregistreaza un volum limitat de investitii in proiecte rezidentiale.

Preturile solicitate au ramas relativ stabile, desi in viitor sunt posibile scaderi de pret. Au existat foarte putine proiecte rezidentiale noi scoase pe piata in ultimele luni.

Multe investitii sunt puse in continuare in asteptare. In trimestrul al treilea oferta pietei era reprezentata de aproximativ 3.500 de locuinte", apreciaza sursa citata.

#preturi locuinte, #preturi imobiliare, #preturi apartamente, #piata locuinte , #Preturi apartamente

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem