Cine va castiga lupta pe preturile apartamentelor care blocheaza piata de aproape doi ani

Luni, 22 Martie 2010, ora 10:40
1811 citiri
Cine va castiga lupta pe preturile apartamentelor care blocheaza piata de aproape doi ani

Dezvoltatorii de apartamente spun ca nu pot sa mai lase la pret, in timp ce potentialii cumparatori afirma ca preturile sunt in continuare "nerezonabile".

"Ofertele sunt pentru persoane cu salarii foarte bune. O garsoniera care costa 60.000 de euro fara TVA mi se pare extrem de scumpa, avand in vedere si faptul ca zona in care este amplasata este la periferie. Un pret de 50.000 de euro ar fi fost mult mai rezonabil", este de parere Daniela Capanu, un vizitator al targului tIMOn.

"Preturile la imobiliare nu vor mai scadea, s-a ajuns deja la limita inferioara. Exista cerere pe piata, avand in vedere si programul Prima Casa. De la inceputul anului am reusit sa vindem circa 50 - 60 de apartamente", a declarat Bogdan Balasa, consilier vanzari pentru dezvoltatorul imobiliar Domus Stil, firma controlata de fratii Negoita.

Si Asher Lax, sales & marketing manager pentru compania de dezvoltare imobiliara Adama, este de parere ca preturile nu vor mai scadea. "Exista cerere pentru proiectele bune si, in cadrul acestui targ, am intalnit multi oameni seriosi care vor sa cumpere. Avem peste 300 de date de contact", potrivit lui Asher Lax, care a adaugat ca, de la inceputul lui 2010, Adama a reusit sa vanda in jur de 130 de apartamente. Cea mai ieftina oferta a dezvoltatorului este un apartament de 2 camere, la pretul de 65.000 de euro cu TVA inclus.

Circa 200 de contacte au strans si reprezentantii Doamna Ghica Plaza, in care mai sunt insa disponibile 400 de locuinte. "Preturile au mai crescut putin. Cea mai ieftina este o garsoniera de 65.000 de euro, pret cu TVA", a declarat Corina Dordoi, director de vanzari in cadrul firmei Romfelt, dezvoltatorul proiectului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuinte, # preturi, # timon, # oferte , #Preturi apartamente