Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat costa proprietatile imobiliare scoase la licitatie de banci

Cat costa proprietatile imobiliare scoase la licitatie de banci


Bancile ar trebui sa scoata la licitatie proprietati rezidentiale, in executare silita, la preturi, in general, mai mici. Cu toate acestea, in unele cazuri, pretul de pornire pentru aceste proprietati ajunge sa fie mai mare decat pretul mediu cerut pentru apartamentele similare din zona.

Proprietatile scoase la licitatie de banci au uneori un pret de pornire peste pretul mediu al apartamentelor similare din zona, potrivit unui raport al imobiliare.ro, citat de Realitatea.net.

Daca pretul unui apartament cu 2 camere, la parterul unui bloc din Berceni, are un pret de pornire al licitatiei de 35.800 de euro, pretul mediu solicitat de proprietari pentru apartamente vechi cu 2 camere, este de 53.000 de euro.

In plus, pretul mediu pe metru patrat solicitat pentru apartamentele vechi cu 2 camere din Bucuresti, este de 1.130 euro, cu 42% mai mult decat oferta mentionata mai sus.

In ceea ce priveste apartamentele centrale, un apartament cu 3 camere din zona Pietei Unirii, are un pret de pornire de 66.248 de euro, iar pretul mediu pe metru patrat pentru apartamentele similare din zona Unirii, este de 1.488 euro.

Exista si case scoase la licitatie cu preturi accesibile. Dintre acestea, portalul imobiliare.ro mentioneaza o casa cu doua camere, din 1965, in apropiere de Splaiul Unirii, ce are un pret de pornire de 46.000 de euro.

Totusi, nu toate anunturile cu proprietati in excutare silita, scoase la licitatie, sunt ieftine. Astfel, o vila din 2005, din Drumul Taberei are un pret de pornire de 170.000 de euro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2813 ori