Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proprietati de lux scoase din Bucuresti scoase la vanzare: Cele mai tentante oferte

Proprietati de lux scoase din Bucuresti scoase la vanzare: Cele mai tentante oferte


Proprietatile de lux scoase la vanzare in acest an in Capitala ajung si la 8,5 milioane euro, in mare parte acestea fiind vile istorice, printre zone numarandu-se Piata Romana, Universitate, Dacia sau Dorobanti, potrivit informatiilor furnizate de imobiliare.ro

Printre cele mai scumpe imobile scoase la vanzare in acest an se numara, spre exemplu, o vila situata in zona Piata Romana, construita inainte de 1990, pretul cerut fiind de 8,5 milioane euro.

Imobilul, compus din demipensiune, parter, 2 etaje si mansarda, are o suprafata utila de 2.000 mp si dispune de un teren de 2.566 mp.

Pentru o alta proprietate, construita in anul 1900, de data aceasta in zona Universitate, a carei suprafata utila este de 1.550 mp, se cere 7 milioane de euro. Pretul include si un teren de 1.250 mp, vila fiind compusa din demipensiune, parter, un etaj si masarda. Vila, care s-a aflat doar in circuitul diplomatic pana in prezent, poate fi, de asemenea, inchiriata.

Vila construita in 1938, de vanzare pentru 6,5 milioane de euro

De asemenea, in zona Dacia, se cere 6,5 milioane de euro pentru o vila, al carei an de constructie este 1938. Vila, situata in zona centrala a Bucurestiului langa parcul Icoanei, are 1.000 mp suprafata utila (843 mp teren) si dispune de 20 de camere, o bucatarie, 6 bai si 4 balcoane.

O alta vila, construita in 1936, cu 15 camere in stil vechi este de vanzare in zona Piata Romana - Victoriei, cerandu-se 6,5 milioane euro. Suprafata utila este de 900 mp, la care se adauga un teren de 750 mp. Vila, care se preteaza, potrivit anuntului, atat pentru un sediu de ambasada, precum si pentru un restaurant sau cazino, poate fi si inchiriata. Dispune de 15 camere, o bucatarie, 5 bai si patru balcoane.

Tot in zona Romana, o alta casa (din 1928), cu o suprafata utila de 1.700 mp si un teren de 2.400 mp se vinde cu 6 milioane euro. Imobilul construit in perioada interbelica, cu o arhitectura specifica perioadei respective, este compus din subsol, demisol, parter, etaj si masarda, insumand in total 23 de camere, pivnita, 2 balcoane si o terasa.

Vila in stil bizantin, la vanzare cu 5,5 milioane de euro

O vila in stil bizantin, amplasata in sectorul 2, zona Dacia, este scoasa la vanzare pentru 5,5 milioane euro. Cu o suprafata utila de 1.800 mp si un teren de 1.532 mp, proprietatea construita in 1920 este complet restaurata. Imobilul poate fi si inchiriat contra sumei de 25.000 euro/luna (+TVA). Vila are 20 de camere, 1 bucatarie si 10 bai.

Amplasata in zona Dorobanti, o vila de 5,5 milioane de euro isi asteapta proprietarul. Cu o suprafata de 850 mp si un teren de 460 mp, locuinta construita in 2002, are 8 camere, o bucatarie, 6 bai, 2 balcoane si o terasa, fiind compusa din demipensiune, parter, doua etaje si masarda.

Un adevarat monunent istoric, o vila din zona Romana, este scoasa la vanzare cu 5 milioane de euro. Imobilul, construit la sfarsitul secolului XIX de catre un arhitect francez, este o cladire in stil Baroc, complet consolidata, restaurata, extinsa si modernizata intre 1993 si 1995. Casa este construita pe un teren de 1.076 mp, iar curtea are suprafata de 490 mp.

In ceea ce priveste posibilitatea ca aceste imobile sa isi gaseasca proprietari in perioada de criza economica, parerile sunt impartite.

Robert Teodorescu, director in cadrul Departamentului Rezidential al Regatta, a declarat ca proprietatile de lux reprezinta un segment aparte, a carei clientela a ramas constanta, chiar si in perioada de criza.

"In prezent, observam ca ceea ce se vinde mai repede vizeaza imobilele foarte scumpe sau imobilele foarte ieftine", a mentionat Teodorescu.

Pe de alta parte, sunt voci care spun ca preturile in cazul unor astfel de locuinte de lux sunt supraevaluate, existand imobile scoase la vanzare de 2-3 ani, care probabil nu isi vor gasi prea repede proprietarul. Principala cauza o reprezinta suma solicitata, proprietarul cerand un pret de-a dreptul intimidant, identic cu cel din perioada de boom economic, cand si atunci era piperat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 8368 ori