Confortul costa: Chiria in centrul Bucurestiului, cu peste 25% peste media orasului

Joi, 07 Iunie 2012, ora 12:44
1798 citiri
Confortul costa: Chiria in centrul Bucurestiului, cu peste 25% peste media orasului

Chiria in zone precum Universitate, Unirii sau Victoriei este cu 20-25% mai mare decat media Capitalei, chiria medie in centrul Bucurestiului pornind de la 265 de euro/luna, se arata intr-o analiza Anunturiparticulari.ro.

In centrul Bucurestiului, chiriile solicitate de proprietarii de apartamente pornesc in medie de la 265 euro/ luna pentru o garsoniera si ajung pana la 925 euro pentru un apartament de patru camere.

In cazul unei garsoniere situate in zona ultracentrala (Universitate, Piata Romana), proprietarii pretind o chirie lunara de 265 euro. Chiriasii platesc o suma similara si pentru o garsoniera situata in zona Unirii, cu 17% mai mult fata de media Capitalei. Un prag apropiat este vehiculat si pentru unitatile amplasate in zona Piata Victoriei, chiria medie solicitata ajungand aici la 271 euro.

Chiria pentru un apartament de doua camere situat in zona centrala porneste de la 400 euro in zona Universitate - Romana, creste pana la 408 euro in zona Victoriei si atinge 424 euro/ luna in zona Unirii. Comparativ cu nivelul mediu al chiriei in Bucuresti, sunt astfel inregistrate chirii cu 17% pana la 30% mai mari.

Pretentiile proprietarilor in cazul apartamentelor de trei camere din zonele de centru pornesc de la 548 euro/ luna pentru o unitate din apropiere de Piata Victoriei, cu 17% mai mult fata de media inregistrata la nivelul Capitalei.

Pentru acelasi tip de unitate, aflat insa in zona Unirii, proprietarii solicita 565 euro/ luna, ca in zona ultracentrala chiriile sa treaca si de pragul de 580 euro, cu 25% mai mult peste media Bucurestiului.

O situatie similara se inregistreaza si in cazul apartamentelor de patru camere. Pentru o unitate amplasata in zona Unirii, proprietarii pretind aproximativ 760 euro/ luna, cu 17% peste media orasului, pe cand in zona Victoriei, chiria medie este de 740 euro.

La distanta considerabila in aceasta categorie, se situeaza zona ultracentrala unde chiria medie solicitata pentru un apartament de patru camere ajunge la 925 euro, cu 40% mai mult decat media Capitalei.

Evolutia chiriilor la nivelul Capitalei

In ceea ce priveste evolutia chiriilor la nivelul intregului Bucuresti, putem spune ca luna mai a fost una calma pe acest segment rezidential.

Raportul Anunturiparticulari.ro inregistreaza doar mici fluctuatii atat pozitive, cat si negative. Garsonierele "ingheata" la pragul de 226 euro, identic cu luna aprilie si cu 2% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 231 euro.

In cazul apartamentelor de doua camere, chiria medie solicitata trece cu doar un euro peste pragul de 320 euro, in crestere cu aproximativ 2% fata de luna anterioara si intr-o usoara scadere, de 1%, fata de intervalul similar al anului trecut.

Comparativ cu luna aprilie, in luna recent incheiata, chiriile medii solicitate la apartamentele de 3 camere revin in jurul valorii de 467 euro, in crestere cu 2% fata de aprilie, dar cu 3% mai mici pe interval de 12 luni.

O scadere mai accentuata se observa in cazul unitatilor de 4 camere. Astfel, variatia fata de luna mai a anului trecut este de -6%, de la 703 euro, la 658 euro, respectiv de -4% comparativ cu luna aprilie a acestui an, de la 685 euro.

#chirie apartamente Bucuresti, #chirie garsoniere Bucuresti, #nivel chirie Bucuresti , #Oferte imobiliare